Economia

Trety i Nylstar presenten expedients temporals

A l’empresa de Maçanet és per a la totalitat de la plantilla i és degut a l’aturada de producció de Seat i Nissan

Pel que fa a la de Blanes, que s’ha quedat sense matèria primera, que ve d’Itàlia, afecta unes 90 persones

Les tèxtils Trety, de Maçanet de la Selva, que fabrica components per a la indústria de l’automòbil, i Nylstar, de Blanes, han anunciat que presenten un expedient de regulació temporal d’ocupació per “situació de força major” arran de la frenada de producció que els ha comportat la crisi del coronavirus.

L’ERO temporal de Trety, que forma part del grup francès Trèves, ve derivat de l’aturada de producció a la Seat de Martorell i a la Nissan de la Zona Franca arran del coronavirus. Trety fabrica reposacaps, reposabraços, respatllers o revestiments interiors. L’expedient afectarà la totalitat de la plantilla, d’uns 260 treballadors i es preveu que es pugui signar avui al matí i tindrà vigència fins al juny (tot i que en funció de l’evolució de la situació es podria modificar a la baixa), segons va explicar la secretària de la federació d’indústria de la UGT a Girona, Isabel Martínez, que va concretar que l’expedient es podria complementar amb la part de vacances i pagues dobles.

Pel que fa al de Nylstar, afecta unes 90 persones i l’expedient és degut al fet que la matèria primera prové d’Itàlia i, arran de les complicacions que hi ha en el transport, s’ha quedat sense gènere per produir. “Ja ens vèiem a venir l’ERO”, va admetre ahir el president del seu comitè d’empresa, Juan José Rodríguez (de la USOC), a l’ACN. Avui, la direcció ha convocat el comitè per donar els detalls de l’expedient. Des de la setmana passada tota la part de comercial i oficines ja va començar a fer teletreball. Rodríguez va explicar que, a més de producció, aquestes seccions també se’n veuran afectades. “Creiem que afectarà la totalitat de la plantilla, i que la intenció de l’empresa és tramitar-lo ràpid.”

“Cascada” d’EROS

Els sindicats CCOO, UGT i USOC creuen que a partir d’avui els ERO temporal arribaran “en cascada”. Precisament, avui dimarts el Consell de Ministres preveu aprovar un paquet de mesures socioeconòmiques i laborals per pal·liar els efectes de l’estat d’alarma. I, entre aquestes, el president espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar la “flexibilització dels expedients de regulació temporal d’ocupació”. La secretària d’Indústria de la UGT a Girona reclama, però, que, arran de la crisi del coronavirus, tots aquells treballadors que es vegin afectats per un expedient no esgotin l’atur. “Volem que quan passi la situació es posi el comptador a zero”, conclou.

Mesures a Olot

L’equip de govern d’Olot va decidir ahir, entre altres mesures, ajornar el cobrament de l’impost de vehicles, bonificar de manera proporcional la taxa de terrasses per l’ocupació de la via pública, avançar el pagament de factures a proveïdors i bonificar la taxa del mercat setmanal als marxants que no assisteixin al mercat. D’altra banda, s’estudia facilitar el pagament de l’IBI i altres tributs i flexibilitzar el pagament de lloguers i concessions municipals.

Pimec reforça serveis

Arran de la difícil situació que estan suportant moltes pimes i molts autònoms a conseqüència de la pandèmia del coronavirus, Pimec ha habilitat un telèfon de servei i atenció que està operatiu per respondre als dubtes dels empresaris i ha creat una pàgina web específica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona