Economia

Jori Armengol llança un pla per doblar les primes en cinc anys

La mediadora d’assegurances activa una ‘spin off’ de crèdit i compra tres corredories: a Bilbao, Saragossa i Vitòria

El pla estratègic preveu passar de 43 milions de primes recaptades el 2019 a 100 milions el 2025

La corredoria d’assegurances Jori Armengol & Associats, empresa familiar amb més de 125 anys d’història i especialitzada en l’assessorament i la gestió de pòlisses d’àmbit empresarial, ha definit un pla d’acció que consisteix a doblar les primes en cinc anys. El creixement el durà a terme potenciant el ram de crèdit, pel qual acaba de crear la spin off Jori Credit Solutions, comprant dues o tres corredories cada any i a través del creixement orgànic, en què espera augments d’ingressos de primes anuals de l’ordre del 8 al 12%.

El primer pilar per al creixement d’aquest grup que ha tancat el darrer exercici amb 43 milions d’euros de facturació ha consistit a donar més independència al ram de crèdit. És a dir, el que fins ara era un departament més de la corredoria, ara passa a tenir “més llibertat per gestionar tot allò relacionat amb els avals, factoring, solucions bancàries d’assegurança, per donar cobertura a les factures del client”, explica Ferran Jori, director general de Jori Armengol i membre de la cinquena generació familiar de la firma catalana. Aquesta nova empresa, denominada Jori Credit Solutions, tot just fa dos mesos que s’ha ubicat en un espai diferenciat, a pocs metres de la seu principal que el grup té a Barcelona.

Javier Oviedo, economista, i perit judicial amb més de trenta anys d’experiència, n’és el responsable. A més, per potenciar aquesta àrea, que ja representa el 15% de les primes del grup, s’acaba de contractar Esperanza Montobbio de Balanzó, que durant més de deu anys va ser la delegada regional d’Euler Hermes a Catalunya, les illes Balears, Aragó i València. Euler Hermes és el líder mundial en assegurança de crèdit i especialista en caució, recobrament, crèdit comercial i risc polític. “Volem doblar les primes en aquesta modalitat abans del 2025”, explica Javier Oviedo.

Noves adquisicions.

Ferran Jori, explica que el pla d’expansió de la companyia 2020-2025 es basa també en el creixement orgànic i en l’adquisició de dues o tres corredories cada any procedents del territori espanyol. En els propers mesos, Jori Armengol & Associats tancarà l’acord de compra de tres noves corredories, ubicades a Pamplona, Vitòria i Saragossa. Cal dir que durant l’exercici del 2019 també en va adquirir dues més, una a Bilbao i una altra a la capital catalana. En total, aquests dues entitats van representar uns 2 milions d’euros d’inversió i van contribuir a augmentar la meitat del creixement dels ingressos de primes l’any passat.

El pla estratègic ha estat dissenyat per fer un salt considerable. La idea, segons explica el màxim responsable de l’entitat mediadora, és passar dels 43 milions d’euros de primes el 2019 als 100 milions el 2025. Pel que fa als llocs de treball, el pla preveu anar de la seixantena actual fins als 80-85 professionals.

Jori Armengol, amb seu a Barcelona, disposa d’oficines a Madrid, que ja es van obrir a l’inici dels anys noranta del segle passat i que representen el 30% del negoci, a Barcelona i a Bilbao. A través de diverses associacions internacionals, les primes com a conseqüència d’assegurar els riscos més enllà de les fronteres suposen el 50% del total del grup.

Les clàssiques cobertures com per incendi i robatori perduren, però els darrers anys han entrat pòlisses singulars que han transformat el sector. Ara es pot assegurar la infidelitat dels empleats, fet que consisteix a passar informació secreta a la competència. També creixen els rams que cobreixen l’amenaça de terrorisme o la pòlissa de suplantació de personalitat. L’estrella de moda, però, són les pòlisses de ciberrisc davant les conseqüències de les accions dels hackers nocius per a les empreses i institucions.

JORI ARMENGOL

Facturació
43 M€
Treballadors
60
Any de fundació
1892
Ferran Jori, director general, i Marc Jori, director de l’oficina de Barcelona, són la cinquena generació familiar i copropietaris de la corredoria. El seu pare, Amadeu Jori, n’és el màxim accionista i president del consell d’administració.
col·laboració internacional

La fórmula de les xarxes per créixer

Des de la seva fundació el 1892, un dels principals objectius de Jori Armengol & Asociados ha estat acompanyar l’empresa catalana i espanyola en el seu procés d’internacionalització, així com ajudar les companyies estrangeres que operen al nostre país. Per això, l’entitat mediadora de caràcter familiar és membre a l’Estat espanyol d’Unison Steadfast, una de les majors xarxes internacionals de corredories independents. Com a membre d’Unison Steadfast, la companyia té la capacitat de gestionar riscos internacionals gràcies a la seva xarxa de 590 corredors repartits per 130 països dels cinc continents.

A més, des de l’any 2013, l’empresa catalana és sòcia fundadora en exclusiva per a l’Estat espanyol d’Astreos Credit, la primera xarxa internacional de corredories especialitzades en l’assegurança de crèdit comercial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA