Economia

Dues empreses creen el primer calvados català

Spirit&Plus i Mooma presenten un aiguardent de poma doblement envellit

Dues empreses gironines han creat el primer aiguardent de poma destil·lat i doblement envellit inspirat en el calvados. S’ha batejat amb el nom de Spirit de poma Mooma i es tracta d’un projecte de les empreses Mooma, de Fontanilles, especialitzada en pomes, i Spirit&Plus, de les Preses, dedicada a la producció artesanal de begudes espirituoses i destil·lats. El nou aiguardent, que és a punt de distribuir-se als restaurants i establiments, té un grau alcohòlic de 40% i s’elabora amb pomes cultivades a l’Empordà, sobretot de la varietat Granny Smith.

“És un producte singular, especial” va explicar ahir Llorenç Frigola, de Mooma, que va destacar l’aposta d’aquesta empresa per la innovació i l’economia col·laborativa, com ja ha demostrat amb altres productes que comercialitza i que l’ha fet, en aquest cas, buscar una empresa especialitzada en el món dels destil·lats com és Spirit&Plus. En aquest sentit, Agustí Gómez, va explicar com, juntament amb Juan Alberto Álvarez, un cubà que ha dirigit les principals destil·leries cubanes i que es va traslladar a la Garrotxa, van decidir crear fa quatre anys Spirit&Plus i com, a través d’un amic comú, van contactar amb Mooma. “És un producte nou que a Catalunya no es fa”, va dir Gómez ahir durant la presentació del calvados gironí. Mentre que Mooma hi porta les pomes, ells hi porten el saber fer.

Per elaborar l’aiguardent s’utilitzen pomes de tercera categoria, és a dir, aquelles que no es poden vendre perquè no són boniques a la vista i que són ideals per a aquest producte. “Donem una segona vida al producte”, va dir Frigola, que va explicar om les pomes s’envien a destil·lar per aconseguir l’alcohol de poma que, posteriorment, passa pel circuit de barriques on hi ha un envelliment a les instal·lacions de Spirits&Plus al Parc Natural de la Garrotxa, primer amb una barrica de roure blanc americà de 220 litres de rom durant sis mesos i després amb una de 500 litres de Sherry.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona
Contra xifrada
Jordi Garriga Riu

L’actiu de la natura

Floox ja té al mercat el seu carregador ràpid compacte

L’Hospitalet de Llobregat
Informació especial

Zentinel MDS, l’‘start-up’ que ajuda a digitalitzar la maquinària antiga