Un dispositiu controlat a través d'un ordinador mesura el procés de cocció de la carn

L'ha inventat un restaurador que el va presentar a l'IRTA

El Point Just, que és com l'ha anomenat Joan Ceravalls, és un dispositiu electrònic que no fa més de 5 o 6 centímetres de llarg. L'aparell té dues sondes de temperatura «que s'insereixen a l'aliment» i que es controlen a través d'un ordinador. «Un munt de columnes d'Excel de números es tradueixen en ordres tan simples com ara: apuja el foc, abaixa el foc, gira'm, ja estic fet i resitua'm», va explicar Ceravalls.

L'invent del Point Just es va començar a gestar fa uns quants anys. Ceravalls és propietari d'un restaurant mexicà de Terrassa –n'havia tingut un a Girona que va acabar tancant perquè no s'hi podia dedicar, segons assegura–. Els processos de cocció a la planxa, «encara que semblin senzills, acaben sent complicats en un restaurant perquè el resultat del que serveixes sempre ha de ser el mateix; a més, fins fa poc no hi havia personal especialitzat en això». És per això que Ceravalls va decidir començar a estudiar els processos de cocció «només per utilitzar de manera particular». «Vam treballar amb la Universitat Autònoma de Barcelona i «quan el dispositiu va estar més o menys lligat, vaig decidir contactar amb l'IRTA perquè no sabia si el que a mi em semblava una novetat ja feia anys que havia sortit al mercat», va dir Ceravalls, que va assegurar que a l'IRTA l'han ajudat a millorar els processos i ara l'invent «ja és un prototip».

El Point Just, que Ceravalls va presentar dilluns en el decurs d'una jornada tècnica sobre valorització dels talls en carn de vaquí que es va fer a l'IRTA de Monells, controla el gruix de l'aliment, mesura la temperatura inicial de l'aliment i calcula el salt tèrmic que haurà de cobrir. «A partir d'ara es podran servir bistecs poc fets, al punt i molt fets, sempre iguals», va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’operador Jet2holidays creix un 20% a l’aeroport de Girona

vilobí d’onyar
Economia

Collboni diu que “s’activaran totes les palanques” per evitar els efectes de la massificació turística

Barcelona
Economia

El Port de Barcelona busca aliances amb el Quebec

Barcelona
turisme

Cardona s’incorpora a la ruta de productors de sal europeus

CARDONA
TURISME

L’hotel Sa Punta es modernitza i explora allargar temporades

BEGUR

El preu s’encén i s’apaga

Barcelona
Anna Colomer
Coach i experta en dinàmiques d’alt impacte

“L’impacte emocional de caminar sobre vidres i brases transforma”

Barcelona
Informació especial

Windforce 3D apropa la impressió 3D a les activitats més industrials

Informació especial

Un bon ‘financial life planning’ pensant en la jubilació

Assessora del departament laboral de Lleal Tulsà Assessors