Economia

Iberia assegura que la vaga a l’aeroport del Prat transcorre sense incidències

Els sindicats xifren el seguiment de la vaga del personal de terra en dos de cada tres treballadors

L’aturada ha obligat Vueling a cancel·lar preventivament 112 vols, 46 aquest dissabte i 66 diumenge, i Iberia n’ha cancel·lat sis

Iberia Airport Services ha atès fins a dos quarts de set de la tarda d’aquest dissabte 343 vols, 173 sortides i 170 arribades, i transcorre sense incidències, segons ha informat en un comunicat.

Segons l’empresa, que s’encarrega de la gestió dels equipatges de fins a 27 companyies al Prat, la jornada de vaga del personal de terra s’està desenvolupant “amb normalitat” i s’estan complint els serveis mínims. La companyia assegura que el seguiment de l’aturada és del 10%.

De la seva banda, els sindicats han defensat que dos de cada tres dels treballadors dels que no fan serveis mínims han secundat la vaga.

Les dues xifres no s’allunyen gaire, ja que segons Omar Minguillón, portaveu d’UGT al comitè d’empresa d’Iberia, “gairebé el 80% de la plantilla” ha de fer els serveis mínims. Malgrat aquesta circumstància, el sindicalista ha afirmat que “la vaga és un èxit en la mesura que es pot parlar d’èxit” i ha posat en valor els “prop de 140 vols cancel·lats”.

Minguillón ha criticat que “Iberia no ha estat a l’alçada dels seus clients quan no ha sabut negociar per evitar el conflicte”. Això no obstant, s’ha mostrat confiat que la setmana vinent els truquin per seguir negociant. En aquest punt, ha reclamat a l’empresa “que posi damunt de la taula els números de contractació que necessita l’aeroport i les dates de quan es podrien aplicar” perquè “de moment no han posat cap numero damunt de la taula”. El portaveu ha explicat que a Madrid hi ha 3.500 treballadors i a Barcelona 2.000 per fer “gairebé la mateixa feina”.

El secretari general d’UGT a Catalunya, Camil Ros, ha lamentat que els treballadors s’hagin de veure “obligats” a fer la vaga amb uns serveis mínims “excessius”. També ha demanat la implicació d’Iberia i Aena en les negociacions. “Exigim que s’impliquin” perquè el problema “de precarietat i temporalitat es pot solucionar”, ha reblat.

L’aturada, que està prevista per aquest cap de setmana i el proper, ha obligat Vueling a cancel·lar preventivament 112 vols, 46 aquest dissabte i 66 diumenge, i Iberia n’ha cancel·lat sis. Foment ha dictat uns serveis mínims d’entre el 32% i el 53% segons el tipus de vols, que els sindicats van qualificar com “exagerats” i “excessius”.

Abans de les cancel·lacions hi havia programades 1.000 operacions a l’Aeroport de Barcelona i 190.000 seients oferts per al dissabte i 1.075 operacions i 200.000 seients per a diumenge. Aquesta vaga se suma a l’aturada indefinida del personal de Trablisa, empresa que presta el servei dels controls de seguretat, que es va iniciar el 9 d’agost. En aquest cas, però, els serveis mínims del 90% fan que tingui poca incidència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA