Economia

Les oficines més sostenibles del món són al 22@

L’immoble està pensat per ser supereficient

Els espais, de lloguer, estalvien un 44% d’energia i un 46% d’aigua

Es tracta de l’edifici d’oficines més sostenible del món i és a Barcelona, concretament al barri tecnològic del 22@. Dissenyat per l’empresa catalana PGI Engineering, l’immoble ha assolit  els  101  punts, la màxima puntuació, dins la categoria LEED Platinum, un barem que certifica els edificis “verds” i que atorga l’US Green Building Council.

En aquest cas, aquest complex d’oficines de lloguer, que ocupa 37.000 m² al carrer de Pallars, disposa d’un disseny supereficient que obté un 44% d’estalvi d’energia i un 46% menys de consum d’aigua. Aquests resultats s’aconsegueixen amb una estructura que facilita al màxim la reutilització de les aigües grises i pluvials, i també gràcies a la instal·lació de sanitaris i aixetes de baix consum hídric.

En el cas de l’energia, l’edifici, anomenat Platinum@BCN, disposa de sistemes de captació solar fotovoltaica i també geotèrmica. A més, l’immoble s’ha construït a partir d’un 30% d’estalvi en cost de materials, a còpia d’utilitzar-ne de reciclats, que se suma al fet que un 70% dels materials són de proximitat i que un 100% de la fusta que s’hi ha emprat està avalada per l’FSC, és a dir, pels sistemes de certificació forestal, que estableixen els criteris exigibles en aquests productes.

Finalment, i com a colofó a la visió sostenible dels artífexs del complex, el 87% dels residus que es van produir durant la construcció van poder ser reciclats.

Aina Juliol, consellera executiva de PGI, reivindica “el compromís amb el medi ambient i amb l’excel·lència” a l’hora de projectar i edificar el Platinum@BCN i recorda que el resultat és fruit del treball de les diferents divisions de l’empresa, en col·laboració amb l’estudi d’arquitectura GCA Arquitectes Associats, amb seu a Barcelona.

Val a dir que PGI també ha certificat altres projectes, com ara l’edifici Luxa, també al 22@; la nau logística d’Amazon al Prat de Llobregat; Can Batlló, i Ca l’Alier Factory, aquest últim amb la particularitat que és un edifici de consum d’energia pràcticament nul. Tots aquests han rebut guardons i altes qualificacions en eficiència i sostenibilitat.

PGI està especialitzada en l’enginyeria d’instal·lacions. Des de la seva fundació, el 1992, ha participat en més de tres mil projectes locals i internacionals en sectors diversos, com ara l’hoteler, l’industrial, el logístic, el comercial, l’educatiu i l’hospitalari.

LA XIFRA

37.000
metres quadrats
ocupa el complex d’oficines de lloguer al bell mig del barri tecnològic de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA