Economia

Autònoms Pimec reclama més representació a l’Estat

Confirma el divorci amb l’ATA, que s’ha integrat a la CEOE i que manté converses amb Foment per a la unitat d’acció del col·lectiu

Camps vol un nou sistema de recompte del pes de les organitzacions

La representativitat de les patronals torna a la primera línia informativa. Un cop solucionat el conflicte entre Pimec i Foment pel pes de les dues organitzacions en les taules negociadores, el president d’Autònoms Pimec, Miquel Camps, va anunciar ahir que els serveis jurídics de l’entitat estan estudiant la manera de recuperar la representativitat del col·lectiu d’autònoms catalans a l’Estat.

Aquesta iniciativa sorgeix després del trencament del conveni amb l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA), que fa poques setmanes va decidir integrar-se dins de la CEOE. L’ATA també mantindrà converses amb Foment del Treball per aconseguir unitat d’acció a Catalunya en aquest segment empresarial.

Camps va criticar la manera com es va gestionar la incorporació de l’ATA a la CEOE i la poca representativitat que es dona a Autònoms Pimec en l’àmbit espanyol. Concretament, els autònoms de la patronal de la petita i mitjana empresa disposen d’un 3% de representació, quan, segons Camps, en realitat agrupen bona part dels que hi ha a Catalunya. La manera de comptabilitzar-los, per seus i treballadors, és un tipus de còmput que, a parer del portaveu dels autònoms de Pimec, “desvirtua” les magnituds.

Algunes organitzacions d’autònoms minoritàries, com la Uatae, han proposat aquests dies mecanismes de representativitat del tipus “un autònom, un vot”, amb els quals Camps estaria d’acord, abans de subratllar que, amb la dilució de l’ATA dins la CEOE, els autònoms espanyols han perdut una “independència espectacular”.

Fa pocs dies, la federació presidida per Lorenzo Amor va enviar un preavís a Autònoms Pimec en el qual donaven per finalitzat l’acord que havien firmat a principis del 2013. Mitjançant aquest acord, Autònoms Pimec cedia la seva representativitat a Madrid a l’ATA, la qual delegava en la patronal catalana la seva acció a Catalunya. L’ATA ha establert el 10 de maig com la data final de vigència d’aquell pacte.

El gest de ruptura va coincidir pràcticament amb el d’Autònoms Pimec, que ja portava de cap un divorci. En aquest sentit, Camps va recordar que un dels motius pels quals l’ATA ha trencat amb Autònoms Pimec és el fet que aquests últims no estaven d’acord amb la fusió amb la CEOE, i hi va afegir que precisament moltes associacions i gremis havien fugit de Foment perquè no s’hi trobaven “tan còmodes” com amb Autònoms Pimec.

Camps va voler fer esment del recent acord per a la representativitat de Foment i Pimec, en què, després d’anys de discrepàncies, les dues organitzacions voregen la paritat, però “cadascú manté la seva independència d’estructura i patronal”. “Ens reconeixem, però no ens fusionem”, va recalcar.

LA XIFRA

3
per cent
de representativitat té Autònoms Pimec a l’Estat espanyol, tot i que reivindica un pes molt més elevat.

LA FRASE

Integrant-se dins de la CEOE, els autònoms espanyols han perdut una independència espectacular
Miquel Camps
president d’autònoms pimec


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona