Economia

La Cecot tornarà a Foment després d’un any d’expulsió

Totes dues organitzacions van arribar dijous a un principi d’acord

Demà passat el ratificarà el comitè executiu

Caldrà esperar alguns dies per poder fotografiar l’encaixada de mans oficial, però les patronals Cecot i Foment del Treball tornen a desenterrar la pipa de la pau i col·laboraran de forma conjunta un any després d’haver trencat relacions. De fet, el trencament va ser unilateral perquè va ser Foment del Treball qui en va expulsar la patronal vallesana al·legant que s’extralimitava en el seu àmbit d’actuació i en les seves funcions. El relleu en la presidència de Foment del Treball, amb Josep Sánchez Llibre, segons algunes fonts, hauria donat peu a la rectificació d’una mesura que no ha estat ben vista des de diferents sectors.

L’acostament de les entitats, però, arriba després de setmanes de negociacions i que dijous es consensués un principi d’acord. De totes formes, segons van confirmar a aquest diari fonts de Foment, és previst que demà passat, dilluns, hi hagi una reunió del comitè executiu de la patronal catalana, que ha d’aprovar l’acord i que el proposarà a votació a la pròxima junta de govern, que es farà al març, perquè també ho ratifiqui.

En trobades amb la premsa, Josep Sánchez Llibre havia assegurat feia dies que “en pròximes setmanes” es preveia aconseguir un acord per reincorporar la Cecot.

Sota l’anterior presidència de l’organització empresarial, que ostentava Joaquim Gay de Montellà, Foment va obrir un expedient a Cecot perquè considerava que expandia la seva activitat fora dels límits del Vallès –va celebrar una gala anual a Barcelona– i per extralimitar-se en les seves competències.

Va ser el 5 de febrer del 2018 quan la junta directiva de Foment del Treball va votar a favor de la suspensió temporal de la Cecot com a soci per un any amb 26 vots a favor, 12 en contra i 8 abstencions; una decisió que més tard va ratificar l’assemblea general. La patronal vallesana arrossegava un expedient d’expulsió des del gener del 2018 i tot i que va presentar al·legacions no es van tenir en compte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA