Economia

L’ocupació pujarà enguany un 2,2 per cent

La feina perduda amb la crisi gairebé s’haurà recuperat el 2020, diu Manpower

L’ocupació creixerà enguany un 2,2%, una taxa que es reduirà lleument de cara al 2020, quan el nombre de llocs de treball creixerà al voltant d’un 1,9%. amb 73.000 i 64.000 nous llocs, respectivament. Les dades apareixen en un informe del grup de recursos humans ManpowerGroup, presentat ahir pel director de la companyia a Catalunya, Raúl Grijalba, i elaborat pel catedràtic emèrit de la UAB Josep Oliver. L’informe també avança que, si no hi ha canvis substancials en la macroeconomia, Catalunya recuperarà gairebé tota l’ocupació perduda amb la crisi a final del 2020.

Oliver va precisar que, tot i l’alentiment, el mercat laboral es mantindrà dinàmic i amb taxes positives. El catedràtic va explicar que, fet i fet, el ritme dels últims anys era “atípic” i que ha tingut més a veure amb el rebot postcrisi que no pas amb un creixement “sostenible”. A més, l’informe remarca que dins de les noves contractacions hi pesaran més les de llarga durada i els contractes a temps complet, paral·lelament a la recuperació de l’ocupació de les dones fins a acostar-se a la paritat i de les feines de més valor afegit, per a les quals es demanarà una qualificació més alta dels treballadors. Els experts de Manpower creuen també que hi haurà falta de mà d’obra en la franja més jove, un dèficit que es podria cobrir gràcies a l’arribada d’immigrants. Per sectors, l’estudi palesa la terciarització de l’economia, ja que els serveis seran els que més creixeran i els que més aportaran a l’augment global de llocs de treball.

Nou reglament per combinar la RGC i la feina

Durant la presentació, el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, va explicar que la Generalitat està tramitant un reglament que permetrà compatibilitzar la renda garantida (RGC) amb feines inferiors a 30 dies intermitents durant uns mesos per aconseguir que els ciutadans que reben aquesta prestació no rebutgin ofertes puntuals per no perdre-la. Ginesta va avançar que es descomptaria de la renda garantida el temps que el treballador hagi estat en actiu o donat d’alta. “El cost de perdre la prestació és molt gran, hem intentat ser creatius”, va comentar el secretari general, que també va demanar flexibilitzar la regularització dels immigrants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA