Economia

El Girona FC i La Fortalesa de Sant Julià se sumen al Girona10

Enguany se sortejaran 128 places hoteleres de 15 establiments i 166 entrades per al teatre

L’esdeveniment, que se celebrarà del 25 al 27 de gener, arriba aquest any a la vuitena edició

Arrenca una nova edició del Girona10, que se celebrarà l’últim cap de setmana d’aquest mes –del 25 al 27 de gener–, si bé ahir ja es van obrir les inscripcions. Enguany es podrà accedir a tres tipus de premis gratuïts: 128 places hoteleres distribuïdes en 15 establiments, 166 entrades per veure diversos espectacles al Teatre Municipal, i entrades i obsequis del Girona FC. Concretament, se sortejaran cinc paquets Orgull gironí, una samarreta firmada per tots els jugadors del Girona FC, una entrada doble per al partit Girona-Barça i cinc entrades dobles per al partit Girona-Osca. Una altra de les novetats és que s’ampliarà el nombre de visites guiades a la ciutat i s’incorporaran rutes com ara Comerços emblemàtics, Convents i monestirs, 10Dones10, Descobreix la caserna dels Alemanys amb els Miquelets de Girona i El llegat de la comtessa Ermessenda. Pel que fa als allotjaments, s’incorpora La Fortalesa de Sant Julià de Ramis, tant l’hotel com l’espai museístic.

Els comerços i els restaurants i establiments d’oci de la ciutat també s’implicaran un any més en el Girona10 i faran promocions i descomptes especials. Una trentena de restaurants oferiran menús a 10 euros (la inscripció es farà directament al restaurant) i hi haurà quatre locals on es podrà degustar un “aperitiu10”.

Fins al 17 de gener

Les inscripcions per participar en el sorteig dels premis gratuïts es poden fer fins aquest dijous, 17 de gener, a les nou del matí, en el web www.girona10.net. El sorteig es farà el mateix dijous des de La Fortalesa de Sant Julià de Ramis.

L’esdeveniment va néixer per donar a conèixer la ciutat com a destinació turística en un mes de clara temporada baixa per al sector. “Ha anat evolucionant; ara és una proposta més madura, amb accions que lliguen amb el pla estratègic de turisme”, afirma l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que reconeix que el Girona10 serveix per “desestacionalitzar el turisme i atreure un perfil de visitant concret”. En aquest sentit, l’alcaldessa va aportar dades que conclouen que, des que el Girona10 va néixer, el 2012, fins al 2016, el nombre d’empreses relacionades amb el turisme va créixer (+50%) per sobre de les que no hi estan (+36%). La facturació també va ser substancialment superior. Les empreses no vinculades al turisme van tenir un creixement d’un 18%, mentre que les turístiques van créixer un 33%. “Això és molt bo, perquè som capaços de crear llocs de treball, i aquestes coses no passen per casualitat”, assegura Madrenas. L’alcaldessa reconeix que ja no treballen per un Girona10 que congregui “com més gent millor”, sinó per “un turisme de valors, sostenible, que valori la ciutat”, conclou Madrenas.

Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana, va recordar que la iniciativa va néixer fa vuit anys a través de l’Associació d’Hostaleria de Girona. “La concertació entre el sector privat i el públic és bàsica, i és una de les línies estratègiques de la manera de treballar de l’actual govern municipal”, afirma. Hi haurà entrada gratuïta o preus especials als museus de la xarxa Girona Museus i als monuments de la ciutat durant tot el cap de setmana, i es podran comprar entrades a 10 euros per a diversos espectacles de l’Auditori de Girona i el Teatre Municipal, explica la regidora Glòria Plana.

“Som el que som”

El president de l’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona, Josep Carreras, assegura que es treballa perquè, any rere any, el Girona10 “vagi madurant i incorporant noves propostes”. “Volem mostrar les excel·lències de la nostra ciutat, no només en restauració i allotjament, sinó també en cultura”, diu. En aquest sentit, assevera: “Si la gent no aprofita, sigui gironina o no, per conèixer a fons la nostra ciutat, és que realment tenim un problema greu.” Carreras afirma que l’esdeveniment està totalment consolidat, però que és complicat continuar creixent. “Després de vuit edicions, és clar que hem tingut molt d’èxit. Però som el que som i no ens podem inventar res”, aclareix. El president de l’entitat recorda que tots els guardonats rebran un correu electrònic i hauran de confirmar la reserva. És per això que demana que es revisi la safata de correu brossa.

LA FRASE

Ja no treballem per un Girona10 de com més gent millor, sinó per un turisme de valors i sostenible
Marta Madrenas
alcaldessa de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona