Economia

Pimec insta Foment a mesurar la representació

González es declara molest per la “prepotència” de Foment en el conflicte

El president de la patronal Pimec, Josep González, es va mostrar ahir crític amb l’actitud dels responsables de l’altra gran patronal catalana, Foment del Treball, arran del seu comportament al voltant de la representativitat de les dues organitzacions.

Durant una roda de premsa, González va recordar el vell contenciós que s’ha allargat durant més d’una dècada i que va néixer arran de la representativitat de Fepime, organització inclosa dins de Foment que també representa petites i mitjanes empreses. La Generalitat va establir una quota del 33% per a Pimec, Foment i Fepime. Ahir, el president de Pimec va recordar que el juny passat el Tribunal Suprem va ratificar una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que permet a la Generalitat mesurar les patronals més representatives i determinar si Fepime té prou envergadura per tenir representativitat. Un mes més tard de la decisió del Suprem, la Generalitat va convocar una reunió amb el secretari general de Treball, Josep Ginesta, en què es va signar un document de preacord per fixar la paritat entre Pimec i Foment. L’acord, però, només ha estat ratificat per Pimec, perquè Foment va demanar ampliar el període per prendre la seva decisió final.

Finalment, a principis d’aquest mes, Foment es va negar a signar l’acord. González es va declarar “molest” per l’actitud “prepotent” del nou president de Foment, Josep Sánchez Llibre, que va oferir “generositat” en el conflicte. González troba “lamentable que s’estiguin utilitzant declaracions per confondre i per prendre el pèl”.

No obstant això, Pimec continua oferint la paritat, tot i sostenir que Foment és, ara com ara, menys representativa que l’organització de pimes, “que té una representativitat de més del 99% del teixit empresarial del país i triplica Foment en ingressos per quota, nombre de treballadors i volum d’activitats per als socis”, va remarcar González. “Malgrat tot, no volem exercir aquesta superioritat, que voreja el 70%, i volem un acord just, sense rànquings”, va insistir, així com en la necessitat d’una “unitat d’acció” patronal.

González va reiterar que la data límit per desbloquejar el tema és demà passat. “A partir d’aleshores, si es prorroga el problema, ens costarà molt d’acceptar”, va afirmar González, que va reblar: “Volem paritat, però si cal comptar i fixar en funció dels percentatges, ho acceptarem, tot i que l’última paraula la té la conselleria.”

Quant al convuls moment polític que viu Catalunya, González va reclamar “a les dues parts” que evitin “l’escalada de declaracions” que empitjoren el conflicte i va descartar que es donin les condicions perquè es torni a aplicar l’article 155 com ha insinuat el govern espanyol. Finalment, va recordar que a Catalunya cal insistir en la creació de condicions per millorar el desenvolupament empresarial, “com estan fent molt bé altres territoris, com Aragó”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona