Economia

FormemGi, una nova fira d’ocupació juvenil amb vocació de continuïtat

La primera edició es farà el 27 de setembre a Fira de Girona, però la intenció de la Cambra de Comerç és fer-ne també a la Selva i a l’Alt Empordà aquest any

Dos anys després del Fòrum Connecta, que tenia per objectiu posar en contacte empreses i demandants de feina, la Cambra de Comerç de Girona promou una nova fira d’ocupació centrada en els joves, que es vol que tingui continuïtat. La primera edició de la fira FormemGi, adreçada als joves d’entre 16 i 29 anys i que té el suport de fons europeus, tindrà lloc el 27 de setembre al matí a Fira de Girona, però el vicepresident de la Cambra de Comerç, Jaume Fàbrega, ja va avançar que volen que sigui de caràcter anual i que també tingui rèpliques al territori. Així, treballen per fer-ne aquest mateix any també a la Selva i a l’Alt Empordà.

Fàbrega va destacar que hi haurà ofertes per a perfils de tot tipus i que el ventall d’empreses és ampli. Per ara ja han confirmat 25 empreses i hi ha prop d’un centenar d’inscrits, però confien que els últims dies se n’hi inscriguin més. De fet, els organitzadors van matisar que, tot i que els tallers i els cursos que s’oferiran a la fira aniran adreçats als joves, les ofertes de treball poden ser també per a perfils més adults.

Ajut a les empreses

Fàbrega va destacar sobretot un ajut que rebran les empreses que augmentin la plantilla durant la fira. En concret, si es realitza un contracte de jornada completa de sis mesos rebran 4.950 euros.

Pel que fa als tallers i als cursos que hi haurà, l’objectiu és que els joves desocupats puguin perfeccionar les seves habilitats per així correspondre millor al perfil que demanen les empreses. Van destacar, per exemple, que la patronal Asetrans farà cursos per formar-se per als títols de conductor d’autobús i de camió. Cal tenir en compte que la taxa de desocupació juvenil a la ciutat s’ha reduït força els darrers anys, igual que la general, i que els joves que queden sense feina són sobretot els que van deixar els estudis aviat i no tenen formació.

La directora de Fira de Girona, Coral·lí Cunyat, va remarcar que l’ens és “la casa de les empreses” i que en aquest cas ho serà també “dels joves, que són el futur”. Per part de l’Ajuntament, el regidor Cristóbal Sànchez va recordar que una de les prioritats del govern és reduir la desocupació i que s’està aconseguint.

LA DATA

27.09.18
és el dia
que es farà la primera edició de la fira d’ocupació juvenil FormemGi. Serà de 9 a 14 hores a Fira de Girona.

LA FRASE

El que fem és portar empreses que demanen personal i convocar gent que busca feina de 16 a 29 anys
Jaume Fàbrega
vicepresident de la cambra de comerç de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA