Economia

Ripoll retoca el POUM per evitar que marxin empreses

El pla general deixarà més marge a l’ampliació de naus i altres instal·lacions per tal que les firmes que necessiten créixer no hagin de buscar altres emplaçaments fora del municipi

L’Ajuntament de Ripoll ha iniciat els tràmits per modificar parcialment el pla general urbanístic (POUM) per tal que les empreses establertes al municipi puguin créixer al seu emplaçament actual i evitar així que hagin de marxar a un altre lloc quan pretenen ampliar les seves instal·lacions. “La normativa reguladora recollida en el POUM del 2008 [el que està vigent] assignava unes limitacions que posaven en perill el creixement in situ”, afirmen fonts del consistori. Amb la modificació de la normativa urbanística, les empreses podran replantejar els espais o augmentar l’alçada reguladora, sempre que es demostri que els fan falta aquestes modificacions per qüestions de producció.

En el darrer ple municipal es va aprovar de manera inicial la corresponent modificació del POUM. Ara s’obre un període per presentar-hi al·legacions i, un cop resoltes, el text s’enviarà a la comissió d’Urbanisme de Girona. Un cop aquest organisme hi doni el vistiplau, el consistori el podrà aprovar de manera definitiva i el canvi podrà entrar en vigor. Si no hi ha entrebancs, els canvis s’aplicaran a principis de l’any que ve.

Proposta empresarial

La decisió de fer la modificació es va prendre arran de diferents reunions amb empresaris instal·lats als polígons de Ripoll. “Les aportacions recollides en aquestes trobades posaven de manifest la necessitat urgent de cercar solucions satisfactòries per al creixement empresarial als seus espais i impedir el trasllat de les empreses, evitant el que això suposa”, justifica l’equip de govern, del PDeCAT.

Precedents

No és el primer cop que el pla general de Ripoll es retoca per atendre el sector industrial. El 2014 es va modificar parcialment per atendre unes peticions d’unes empreses del polígon de la Barricona i de la zona de la riera Caganell i, més recentment, es va adaptar la normativa urbanística del 2008 per poder fer possible el polígon de la carretera de les Llosses.

LA DATA

2008
és l’any
en què va entrar en vigor l’actual pla d’ordenació urbanística de Ripoll.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona