Economia

Requisit: equips mixtos

HP condiciona comandes i patrocinis al fet que les empreses o les conferències incloguin dones

El grup treballa per acostar el món tecnològic a nens i joves

Garantir l’accés a la promoció interna, el tercer pilar

Una noia que des de la finestra s’entreté observant les vides dels veïns del davant i decideix convidar-los a sortir al balcó perquè flueixi la màgia és la protagonista d’un dels últims anuncis d’HP. La jove no només fa servir una impressora de la marca per fer les invitacions per a l’espectacle de titelles que el solitari veí de dalt farà per a la petita inquilina de baix, sinó per regalar-los uns instants de felicitat, missatge que arriba molt més a l’ànima dels consumidors que les mil prestacions que es puguin destacar de la màquina. L’estratègia publicitària ha funcionat i demostra que la polèmica decisió del cap mundial de màrqueting de l’empresa, Antonio Lucio, de treballar només amb agències que tinguessin equips de direcció “diversos”, funciona. Com explica Eva Blanco, directora institucional d’HP Sant Cugat, als Estats Units aquest concepte inclou sobretot la diversitat religiosa i cultural, però a Espanya es tradueix principalment en l’obligació que les dones tinguin un pes important en els equips. “El resultat és espectacular, els anuncis tenen una sensibilitat molt especial, s’han fet campanyes en les quals una simple impressora et fa plorar.”

Per a la multinacional, promocionar el talent femení és un tema de justícia social però també de rendibilitat present i futura. “A la societat som meitat i meitat però el 90% dels objectes estan dissenyats per homes, si volem continuar innovant amb sentit hem de comptar amb el talent femení”, reflexiona Blanco. Conscients que el primer problema és vocacional i això passa perquè si no s’acosta aquest món a les nenes difícilment es decantaran per carreres tècniques, HP participa activament en programes escolars. Cada any, treballadors de la companyia participen en la jornada de l’Hora del Codi, on ensenyen a programar, i també anualment se celebra la HP Code Wars. En aquest concurs, només hi poden participar 300 nens i hi ha molta demanda, així que es prioritzen els equips que tenen almenys una nena (són tres membres). Els grups mixtos tenen prioritat, encara que s’hi hagin apuntat els últims.

HP té a Sant Cugat del Vallès la divisió mundial dels negocis d’impressió 3D i en gran format digital. Dels 600 enginyers que hi treballen, el 20% són dones. La conciliació no és un obstacle a la seva carrera perquè no es treballa amb un horari estricte sinó per objectius. Però no és suficient. S’ha detectat que hi ha biaixos inconscients i que s’han d’atacar. Com explica la directora institucional d’HP Sant Cugat, “quan hi ha promocions internes a vegades no s’hi presenta cap dona perquè pensen que no es mereixen el lloc”. Fa dos anys, la multinacional va començar a fer cursos de management perquè els caps fossin conscients d’aquesta realitat i han demanat que si no hi ha cap candidata s’acostin a les dones de forma proactiva i les convidin a presentar-s’hi. Aquesta política ha permès que hi hagi més directives i siguin un exemple per a les seves companyes. “Falten referents i falta que els donem visibilitat”, destaca Blanco. Fa dos anys, va rebre dues peticions per patrocinar conferències i en veure que només parlaven homes va trucar als organitzadors. “Vaig dir-los que ho denegava perquè no havien estat capaços de trobar cap dona.” Des de llavors, els panells mixtos també són un requisit obligatori.

600
enginyers,
el 20% dones, treballen a la divisió mundial d’impressió 3D d’HP, ubicada a Sant Cugat.
300
nens
participen cada any a la ‘Code Wars’, on tenen prioritat d’accés els grups mixtos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA