Prop de 800 persones han perdut la feina a Badalona el mes de gener

A Santa Coloma han anat a l'atur més de 400 treballadors

En concret, el Departament de Treball de la Generalitat va tancar l'any passat amb un atur registrat de 20.549 persones a Badalona i d'11.334 a Santa Coloma de Gramenet. Tancada l'últim mes de gener, aquesta llista de desocupació s'ha incrementat en 785 persones a Badalona –la xifra se situa en 21.334– i en 411 a Santa Coloma –suma un total de 11.745–. Tot plegat, i de mitjana, suposaria que uns 26 treballadors de Badalona van perdre la feina cada dia, i a Santa Coloma la xifra equivaldria a gairebé 14 nous desocupats diaris. Aquests índexs d'atur, prou negatius per si sols, adquireixen més gravetat si es comparen amb el nombre de persones sense feina registrades que hi havia a les dues ciutats en acabar el mes de juny de l'any passat: llavors hi havia 18.255 desocupats a Badalona –3.079 persones menys que ara– i 9.764 a Santa Coloma –1.981 menys que a l'actualitat.

La tendència a l'increment de la llista d'aturats a Badalona i a Santa Coloma també s'ha donat en aquest primer mes de l'any a la resta de municipis del Barcelonès Nord. Així, a la localitat de Sant Adrià de Besòs l'atur ha afectat 92 noves més –la xifra arriba a 3.453–, i tant a Montgat –on la xifra total arriba a 742 treballadors– com a Tiana –un total de 361– han perdut la feina 15 empleats. Des del juny de l'any passat fins ara, a Sant Adrià hi ha hagut 427 desocupats registrats més; a Montgat aquesta xifra ha estat de 126 persones, i a Tiana, de 30.

Menys que a Catalunya

La consellera de Treball de la Generalitat, Mar Serna (PSC), va tenir l'oportunitat de valorar ahir les dades d'atur relatives a la ciutat de Badalona, ja que al migdia, i acompanyada per l'alcalde de la ciutat, el també socialista Jordi Serra, va visitar l'oficina de treball Badalona-Casagemes. Serna va matisar que en l'últim any l'atur es va incrementar a Badalona amb «menys intensitat» que la mitjana de Catalunya i va recordar que el context de crisi global no podia ser aliè als veïns de Badalona. «Ara toca fer polítiques d'ocupació que preparin la ciutadania per quan se superi la crisi, per tal que aquestes persones puguin treballar en sectors de futur que generin ocupació i que, no ho oblidem, requeriran nous perfils professionals», va dir la consellera. Per la seva banda, l'alcalde Serra va entendre les noves dades d'atur com a «confirmació que l'atur s'ha convertit en el primer problema social» per als responsables polítics. Tant Serna com Serra es van trobar, hores abans, amb l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon (PSC), i amb el batlle de Sant Adrià de Besòs, Jesús M. Canga (PSC), per conèixer la inversió que la Generalitat preveu fer aquest any a la comarca en matèria de promoció econòmica i laboral

Pel que fa a la nova oficina de treball badalonina, –que funciona des de l'any passat però que des d'aleshores encara no havia rebut cap visita institucional– dóna servei a 140.000 ciutadans de Badalona i també als municipis de Montgat, Tiana, Alella, el Masnou i Teià. La instal·lació ha servit per unificar en un únic espai més gran –en total, es tracta d'uns 770 metres quadrats– i amb millors serveis l'atenció que anteriorment es prestava a les oficines de Badalona-Laietània i Badalona-Galileu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA