el reportatge

Vetllant pels empresaris

Cubelles estrena un servei municipal per atreure activitats econòmiques i consolidar les existents

noves zones comercials. Cubelles potenciarà la creació de zones comercials en el nou pla general que elabora el municipi. L'espai ocupat per la tèrmica és un dels sectors que aspiren a atreure activitat econòmica. A la imatge, un dels pols comercials actuals: les Salines.

Enfortir les empreses ja existents i aconseguir la implantació de noves activitats econòmiques és l'objectiu del nou servei a la iniciativa i consolidació empresarial de Cubelles (SICEC), una aposta de la regidoria de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament del municipi. El nou servei pretén servir com a punt d'informació empresarial, a més de coordinar els serveis municipals en matèria de treball. Crear un viver d'empreses de joves emprenedors, i impulsar programes d'ajuts i de formació que col·laborin amb el sector empresarial són algunes de les apostes en què aprofundirà el SICEC, segons el regidor de Dinamització Econòmica, Joan Albet (CiU).

El regidor destaca la importància d'atreure empreses en època de crisi econòmica. «A nosaltres ens interessa que vinguin totes les empreses que creïn llocs de treball. Som un dels municipis amb un nivell d'atur més alt», assegura Albet, tenint en compte que la desocupació al municipi superava el 15% a final del 2009, amb més d'un miler d'aturats.

En aquest sentit, el govern local (PSC, CiU i ERC) vol «consolidar la xarxa comercial i industrial» de la vila, una fita que s'està tenint en compte en la revisió del pla general. La transformació de la zona que actuament ocupa la central tèrmica –que, segons un dels projectes en què treballa l'Ajuntament, es traslladaria a uns altres terrenys a l'interior del municipi– en una zona comercial i industrial és un dels canvis que recollirà el planejament. Així mateix, el pla general definirà una altre sector, situat sobre la C-31, a la mateixa altura de la tèrmica, com un nou espai d'activitat econòmica. Segons Joan Albet, es tracta de disposar del «màxim de sòl possible» per potenciar les activitats econòmiques al municipi. «La intenció és que els ciutadans puguin viure i treballar a Cubelles», explica el regidor de Dinamització Econòmica. El govern local aposta així per «mantenir una política de dinamització comercial vetllant pel creixement de les empreses del municipi».

L'Ajuntament està elaborant una relació de les empreses implantades a Cubelles amb l'objectiu d'informar-les de la nova normativa municipal que ha d'agilitar l'obertura de noves activitats, i que comportarà canvis en tot el sistema que fins ara requeria l'administració local per posar en marxa una activitat. Així mateix, amb l'objectiu de donar a conèixer el nou servei del SICEC, la regidoria de Dinamització Econòmica i Comerç ha editat un díptic informatiu amb l'eslògan Dinamitza el teu negoci, on a banda de descriure's el nou servei adreçat a les empreses també es recull informació referent a altres serveis, com ara l'OMIC (oficina municipal d'informació al consumidor), el SOLC (servei d'orientació laboral de Cubelles) i els programes d'ajut, formació i dinamització comercial. El servei a la iniciativa i consolidació empresarial de Cubelles té les oficines al carrer Narcís Bardají, al mateix espai que ocupa el servei d'orientació laboral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.