Economia

Turisme

Delegació maresmenca per obrir mercat a Alemanya

El Consell Comarcal impulsa per segon any un programa per ajudar una desena d’empreses del sector agroalimentari en l’exportació

A principi d’octubre aniran a la fira Anuga de Colònia

Una desena d’empreses maresmenques del sector de l’alimentació formaran part de la delegació per obrir nous mercats que el Consell Comarcal del Maresme ha promogut per segon any consecutiu. Tindran tres o quatre dies amb una agenda plena d’entrevistes concertades amb proveïdors i possibles clients alemanys que trobaran a la fira alimentària Anuga, una de les més importants d’Europa que tindrà lloc entre el 7 i l’11 d’octubre a la ciutat de Colònia.

Des de l’àrea de Promoció Econòmica de l’ens comarcal i amb l’assessorament de la Cambra de Comerç de Barcelona, s’ha pogut fer la selecció dels emprenedors que hi tenien més possibilitats pel tipus de producte, volum de facturació i la seva capacitat d’organització. En aquesta cita hi assistiran les empreses: Vermouth Cisa, COC Delicatessen, Siro & Xavi, Business Cooperation Networl Global, Can Serrat, La Cuina de la iaia, Xips Ve de Gust, Tupinamba, Radi i Bouquet d’Alella.

Alguns emprenedors ja tenen l’experiència de l’any passat, en què es van obrir camí en l’exportació cap a l’Estat francès. “S’obre una nova manera d’estructurar l’empresa i ja tenim els primers contactes”, va dir en la presentació d’ahir el responsable de l’empresa La Cuina de la Iaia, Àlex de la Iglésia. Altres es van tornar a apuntar a provar sort a l’exterior, com és el cas de la casa d’embotits Can Serrat de Mataró. Altres participants ja disposen de trajectòria a l’exterior, com ara l’empresa de cafès Tupinamba, a Canet de Mar. Com explicava el seu representants, Eugeni Ferigle, tot i que exporten a molts països europeus i també al mercat asiàtic, fins ara no s’havien atrevit a posar els peus al mercat alemany. “Hi ha marques molt potents i volem mirar d’entrar-hi i fer-nos-hi un lloc”, va dir, amb la confiança de poder augmentar un 25% la venda de productes a l’exterior.

La regidoria de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, Alícia Rodríguez (PSC), destaca que l’exportació és una de les línies d’actuació que ha activat el Consell Comarcal, gràcies a un programa d’ajut de la Diputació de què han rebut 48.000 euros. Amb aquesta partida es porta a terme la formació i assessorament pel pla d’exportació a les empreses i també convidaran els interessats a participar en la fira Agroalimentària que tindrà lloc a Barcelona. “Enfortir les nostres empreses és una aposta per crear riquesa i millorar l’ocupació”, va destacar la consellera comarcal de Promoció Econòmica. El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, també va animar els empresaris a continuar la tasca exportadora i a sumar-se a la promoció dels productes del territori amb la marca del Maresme.

LES FRASES

No esteu sols, ens teniu al vostre costat perquè el vostre projecte tiri endavant
Miquel Àngel Martínez
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL MARESME
Enfortir les nostres empreses és una aposta per crear riquesa i millorar l’ocupació
Alícia Rodríguez
regidora de promoció econòmica del consell comarcal


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona