Economia

Territori

Multa de 2,8 milions a Endesa per l’apagada

La Generalitat sanciona la companyia pel gran tall de llum del març

El Departament d’Empresa i Coneixement ha incoat un expedient sancionador a Endesa Distribución Eléctrica per la interrupció del subministrament elèctric que durant els dies 24, 25, 26 i 27 de març va afectar la demarcació de Lleida. Es van produir 137 incidents a la xarxa de mitjana tensió i 159 incidents a la xarxa de baixa tensió de Lleida, que van arribar a deixar sense subministrament elèctric un màxim d’uns 17.000 usuaris fins al dia 26.

L’expedient informatiu imputa a la companyia dues infraccions “molt greus”, la interrupció del subministrament elèctric i l’incompliment dels terminis de reposició del servei. Per això, Empresa i Coneixement proposa inicialment una sanció de 2,8 milions d’euros per a Endesa. La companyia podrà presentar al·legacions a l’expedient sancionador i podria veure reduïda en un 20% la sanció si reconeix voluntàriament la seva responsabilitat o bé si abona la multa proposada en qualsevol moment anterior a la seva resolució.

La interrupció del subministrament elèctric de finals del mes de març va afectar 72 municipis de les comarques lleidatanes i un total de 42.611 usuaris, en diferent magnitud, segons conclou l’expedient informatiu

L’expedient informatiu sobre els fets conclou que la companyia va interrompre el subministrament i va incomplir els terminis de reposició del servei. Segons Empresa i Coneixement, això constitueix una vulneració de la Llei 24/2013, del sector elèctric, ja que “el subministrament només es pot interrompre quan aquesta possibilitat consti al contracte, quan sigui imprescindible per al manteniment i la reparació d’instal·lacions, la millora del servei o raons de seguretat o quan hagin transcorregut almenys dos mesos des que s’hagi requerit el pagament del servei”.

A més, “la reposició del servei en 10 d’aquests municipis va incomplir la Llei 18/2008, de garantia i qualitat del subministrament elèctric, ja que es va excedir el temps establert per a la reposició del 90% dels usuaris afectats”. L’expedient descarta que “les interrupcions es deguessin a una causa de força major, ja que les condicions meteorològiques no van constituir una situació d’excepcionalitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironins creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona