Economia

empresa

Mahou San Miguel inverteix 34 milions a la planta de Lleida

Despesa comptabilitzada per la companyia durant deu anys per renovar i millorar la fàbrica de Ponent, que enguany compleix 60 anys

L’empresa compra béns i serveis a proveïdors locals per un valor de 6,5 milions

El grup cerveser Mahou San Miguel ha invertit 34 milions d’euros en els darrers deu anys al centre de producció de Lleida, una fàbrica que enguany compleix el seu 60è aniversari i que no para de créixer i millorar instal·lacions per produir més i guanyar en eficiència, segons va explicar ahir el director de la planta de Lleida, Manuel Heredia.

Mahou San Miguel, líder del sector cerveser a l’Estat espanyol, va gastar 3 milions en el darrer any, la meitat dels quals en una nova màquina per a l’etiquetatge. El cost d’aquesta millora ha fet créixer la inversió un 25% respecte del 2015. Per enguany, però, Heredia no va voler avançar nous projectes, tot i garantir que la companyia mantindrà el ritme inversor.

D’entre els nous projectes, finançats amb aquestes inversions, destaca també una tancadora de llaunes, i l’inici de la producció de cerveses 0,0 i sense alcohol per atendre la demanda estatal i internacional. El 30% de la producció de la planta de Lleida es destina al mercat estranger.

Les inversions també busquen l’eficiència i, en aquest sentit, des de l’any 2000 ha reduït el consum d’aigua un 44% i el d’energia un 36%. També han disminuït les emissions de diòxid de carboni un 57%.

El director a Lleida de Mahou San Miguel va explicar també que cada any destinen uns 6,5 milions d’euros a la compra de béns i serveis a proveïdors locals. El directiu va destacar que els proveïments de la societat són d’Europa en un 94% i que a Lleida donen feina a unes 150 persones de manera indirecta amb aquestes compres. La planta de Lleida disposa de 154 treballadors i Heredia subratllava les puntes de consum a l’estiu, en considerar la cervesa una beguda fresca i per prendre a totes hores, un fet que obliga a tenir la fàbrica de Lleida a ple rendiment del juny fins al setembre.

LA XIFRA

600
milions d’ampolles
són les que produeix cada any la planta de Lleida. és a dir, uns 2 milions d’hectolitres.

LA DATA

2016
Any rècord de facturació
de la companyia, amb 1.200 milions, un 3% més respecte a l’any anterior.

Les grans xifres del grup cerveser

La fàbrica de Lleida és la segona de les vuit que té el grup cerveser en volum de producció. Actualment, elabora i envasa 600 milions d’ampolles, és a dir, 2 milions d’hectolitres dels 16 que produeix la companyia. Tot i això, també fabrica i envasa part de les 700 referències que el grup té ara al mercat entre els diferents tipus de cerveses, diverses marques i també les múltiples formes d’envasar i presentar el producte.

La implantació de la companyia a Lleida, primer com a San Miguel i després amb la fusió amb Mahou, sempre ha tingut un component local que es manté. Així, la companyia inverteix també en la vida cultural i de lleure de la societat lleidatana amb prop de 800.000 euros. Diners que han servit per promoure el festival San Miguel Music Explorers, que va reunir més de 2.500 persones, o la Ruta de la Tapa. També els patrocinis al Lleida Esportiu, el Lleida Bàsquet, o la participació en les festes majors de Lleida, l’Aplec del Caragol o la Fira de Sant Miquel.

Mahou San Miguel és una companyia familiar 100% espanyola, líder del sector cerveser a l’Estat amb una quota de producció del 34%. L’any 2016 va facturar 1.200 milions, un 3% més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona