Economia

Parramon Exportap troba la tecnologia per eliminar la mala olor del tap de suro

L’empresa de taps de Cassà de la Selva incorpora una màquina pionera i dissenyada a Palafrugell en la qual ha invertit un milió d’euros

L’empresa de Cassà de la Selva Parramon Exportap ha introduït una tecnologia pionera a tot l’Estat que permet treure les males olors dels taps de suro. Es tracta d’una màquina dissenyada a Palafrugell, amb un programari desenvolupat per una universitat europea, que detecta aquelles aromes que poden afectar negativament el vi i les elimina. En total, Parramon Exportap ha invertit un milió d’euros en aquesta tecnologia i està en espera que arribin quatre màquines més per agilitzar la producció. El propietari de l’empresa, Francesc Parramon, destaca que fins ara el procés per detectar tricloroanisol (TCA) –conegut com a olor de tap– durava 25 hores i s’havia de fer per mostres. “Ara només triguem tres segons a saber si el tap té aromes negatives i podem analitzar tota la producció”, ha ressaltat. El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va visitar ahir les instal·lacions de l’empresa i va destacar la importància d’incorporar la tecnologia en “indústries tan artesanals com ara la del suro”.

Parramon Exportap ja ha començat a vendre a cellers dels EUA gràcies a les garanties que ofereix aquesta tecnologia. Ara mateix l’exportació suposa el 60% dels ingressos de l’empresa. A Catalunya es ven el 15% de la producció, mentre que la resta de l’Estat compra el 25% restant. Europa és el gran mercat exterior de Parramon Exportap. Destaca sobretot Itàlia, que compra taps d’alta gamma, però també altres països com ara Suïssa, Alemanya o França. En total, 800 cellers d’arreu del món embotellen amb taps d’aquesta empresa.

LA FRASE

Ara només triguem tres segons a saber si el tap té aromes negatives i podem analitzar tota la producció
Francesc Parramon

LA XIFRA

1
milió
d’euros ha invertit l’empresa en l’adquisició de la nova maquinària.

Prop de set milions de facturació

L’exportació ha estat un dels aspectes clau, segons el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que recorda que Catalunya és “un referent” en el món del suro, i aquest és un aspecte que els cellers d’arreu tenen present a l’hora de fer negocis amb fabricants catalans. Les bones xifres també s’han traduït en un bon balanç econòmic, i és que Parramon Exportap ha facturat prop de set milions d’euros l’últim any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Tecnologia

La Mobile World Capital vol lluir “el llegat” que deixa el MWC

Barcelona

El mercat posa a prova la joiera responsable

barcelona
Contra xifrada
Jordi Garriga Riu

L’actiu de la natura

Floox ja té al mercat el seu carregador ràpid compacte

L’Hospitalet de Llobregat