Economia

habitatge

Palafrugell és on més puja l'habitatge de segona mà

El preu del metre quadrat al municipi baix-empordanès s'ha encarit un 20,9% respecte a l'any passat

Al conjunt de la demarcació, l'augment és del 2,6% i és el més alt de Catalunya

Palafrugell, al Baix Empordà, és el municipi on més s'ha encarit l'habitatge de segona mà, segons l'informe de resum anual de preus de venda que elabora el web Pisos.com . El preu mitjà de l'habitatge de segona mà va arribar a 1.590 euros per metre quadrat el desembre del 2016, fet que representa un augment del 20,90% amb relació a l'any anterior. Palafrugell lidera les variacions interanuals a tot l'Estat espanyol, i supera Santiago del Teide, situat a Santa Cruz de Tenerife (20,84%), i Ortuella, a Biscaia (20,56%), que són els municipis que més repunten. D'altra banda, Pals, també al Baix Empordà, lidera el rànquing de creixement trimestral. Després de Pals, amb una variació positiva del 14,23%, hi ha dues localitats del Vallès Occidental: Montcada i Reixac, amb un 11,9%, i Santa Perpètua de Mogoda, amb un 10,34%.

Al conjunt de les comarques gironines, el preu mitjà de l'habitatge de segona mà es va situar al desembre a 2.003 euros per metre quadrat, fet que significa una variació superior del 2,6% respecte al 2015. La mitjana catalana és de 1.744, una xifra amb la qual s'abarateix el preu del metre quadrat d'habitatge de segona mà a Catalunya, un 2,35% menys respecte a l'any passat. El preu per metre quadrat d'habitatge de segona mà a la demarcació gironina (2.003) és el més alt de Catalunya, ja que supera el de les demarcacions de Barcelona (1.838), Tarragona (1.416) i Lleida (1.018). Barcelona, però, continua com la ciutat catalana amb el preu per metre quadrat més alt –3.587 euros el desembre del 2016– i és la capital que ha tingut un major increment a l'Estat, un 10,62%, seguida de Palma, on s'ha encarit un 8,94%. La ciutat de Girona és la segona capital catalana amb el preu per metre quadrat d'habitatge de segona mà més alt (1.808). Amb relació a l'any passat, a Girona s'ha abaratit un 2,34%. A tot l'Estat, la capital de demarcació més cara és Sant Sebastià (3.976) i la més barata, Àvila (979).

Begur, el més car

De la llista de municipis gironins analitzats –l'informe n'ha inclòs un total de 712 a tot l'Estat sense comptar les capitals de demarcació– destaca Begur, on el preu del metre quadrat d'habitatge de segona mà és més car: 3.060 euros. La variació interanual és d'un increment del 3,78%. De l'anàlisi del preu de l'habitatge de segona mà, se'n desprenen diferències significatives entre la costa i l'interior de la demarcació. Així, les poblacions de la costa del Baix Empordà superaven els 2.300 euros per metre quadrat de mitjana al desembre: Calonge (2.653), Palamós (2.364), Pals (2.943). En canvi, Palafrugell –que és el que més s'ha encarit respecte a l'any passat– se situa per sota, amb 1.590 euros per metre quadrat. Quant a les principals ciutats de costa de la Selva, Lloret de Mar (2.376) ha registrat un descens inferior a l'1% i Blanes (1.852), un augment d'un 1,67%. Per contra, a la comarca de la Selva interior hi ha els municipis amb el preu de l'habitatge de segona mà més barat: Arbúcies (1.114 euros per metre quadrat) i Sant Hilari Sacalm (1.147).

LA FRASE

L'equilibri que han assolit els preus de l'habitatge és molt notable; les variacions són contingudes
Miquel Ángel Alemany
Director general Pisos.com

LES XIFRES

3.587
euros
el metre quadrat és el preu de venda d'habitatge de segona mà a la capital catalana, Barcelona.
4.724
euros el metre quadrat és el preu més car de l'Estat espanyol, que se situa en un municipi d'Eivissa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA