El ple de Sant Llorenç Savall redueix alguns dels impostos d'acord amb l'IPC del -0,3% de l'agost

El ple de Sant Llorenç Savall va aprovar la modificació de les ordenances fiscals reguladores dels tributs municipals amb vista a l'any 2010. A causa de la situació econòmica de crisi actual, i amb l'objectiu de no perjudicar encara més la capacitat adquisitiva dels habitants del poble, l'equip de govern, format pels set regidors electes d'ERC, va proposar no tan sols no apujar els impostos per sobre de l'IPC, sinó adaptar-se a la seva xifra real. D'aquesta manera, i tenint present que l'IPC interanual català al mes d'agost presentava una taxa del -0,3%, aquest és el percentatge que s'ha agafat com a base per establir bona part de les quantitats que s'hauran de pagar durant el pròxim exercici, i que van quedar ratificades per la votació en la qual hi van participar tots els grups representats.

D'aquesta manera, diverses ordenances fiscals a Sant Llorenç Savall quedaran reduïdes d'acord amb l'esmentada taxa del -0,3% i aquestes són, concretament, l'impost sobre vehicles de tracció mecànica, l'impost sobre escombraries, la taxa del cementiri i l'impost sobre activitats econòmiques (IAE). La resta, com per exemple l'IBI, continuen amb els mateixos imports aprovats en les ordenances fiscals de 2009, amb la qual cosa tampoc no suposaran cap pujada.

La idea de no augmentar, i fins i tot disminuir, la pressió fiscal sobre els ciutadans ja fa temps que estava sent analitzada per l'alcalde, Ricard Torralba, que a principi d'aquest 2009 ja va engegar una altra mesura per fer els pagaments més còmodes. Es va donar la possibilitat de lliurar els diners de manera fraccionada, fins i tot repartint-los en dotze mesos. I, per al 2010, un dels objectius és donar més publicitat a aquest ajut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.