Economia

La borsa espanyola guanya un 6,41%, la major pujada des de desembre de 2008

Les principals borses europees tanquen amb guanys d’un 2% i les asiàtiques no arriben a l’1%

La borsa espanyola ha guanyat aquest dimarts el 6,41%, la major pujada des de desembre de 2008, i ha acabat prop dels 6.500 punts, animada per les mesures disposades a Espanya per a pal·liar els efectes econòmics i socials del coronavirus i per l’avanç de Wall Street, expectant per les ajudes que s’aprovaran als Estats Units. El principal indicador de la borsa espanyola ha guanyat 391,3 punts, el 6,41%, i arriba als 6.498,5 punts. D’aquesta manera, les pèrdues anuals es redueixen al 31,95%.

A Europa, mentre l’euro baixava a 1,097 dòlars, gairebé un 2% menys, les principals places acabaven amb pujades: París, del 2,84%; Londres, del 2,79%; Frankfurt, del 2,25%; i Milà del 2,23%.

La borsa espanyola començava la jornada amb guanys que superaven el 5% i li permetien recuperar el nivell dels 6.400 punts, amb la contribució de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que ahir va prohibir les operacions a curt durant un mes (aquesta mesura també es decretava en altres països europeus), i de les pujades dels futurs sobre els índexs estatunidencs, prop del 5%.

A més, avançaven les places europees i, a Àsia, Tòquio havia guanyat el 0,06% i Hong Kong, el 0,87%. No obstant això, a poc a poc les borses europees canviaven de tendència i a l’hora i mitja de l’obertura registraven pèrdues, que en alguns casos superaven el 3%, en part per la caiguda dels futurs estatunidencs.

El rendiment del bo espanyol se situava en l’1,04% i la prima de risc en 148 punts bàsics al tancament borsari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia