Economia

Creix l’allotjament turístic il·legal

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava Pirineu de Girona demana a la Generalitat que actuï

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) ha demanat a la Generalitat de Catalunya que actuï en contra de l’allotjament turístic il·legal, que, segons afirma, ha crescut. Segons l’ATA, aquesta temporada estiuenca els habitatges d’ús turístic associats a l’entitat han registrat un descens en l’ocupació de fins al 10% dels turistes procedents de França i ho atribueix a l’increment de l’oferta il·legal destinada a aquest col·lectiu. L’Associació ha pogut comprovar que aquests allotjaments que no compleixen la normativa s’anuncien molts de cops per mitjà de les xarxes socials, com a grups tancats a Facebook, on molts propietaris d’origen francès lloguen els seus habitatges a turistes del seu país sense cap control . L’ATA també diu que entre els propietaris d’aquest apartaments n’hi ha que no tenen donat d’alta l’apartament al registre oficial de la Generalitat i d’altres sí que el tenen registrat però no fan les declaracions corresponents.

El president de l’associació, Lluís Parera, assegura que aquestes actuacions estan perjudicant molt la imatge dels professionals i fa especular en el preu de l’habitatge. Parera també ha denunciat un cop més la passivitat i la inacció de la Generalitat davant la creixent problemàtica de l’intrusisme al sector.

A més de la davallada del turisme francès, també s’hi afegeix la del turista belga, i tot plegat ha fet que no es compleixin les expectatives d’ocupació al sector, sobretot el mes de juliol, i que no hagi estat una de les millors temporades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia