Economia

L’OCDE rebaixa el creixement mundial al nivell més baix des de la crisi financera

L’organització pronostica un creixement econòmic del 2,9% per al 2019 i del 3% pel 2020, el més “fluix” de la darrera dècada

L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha rebaixat el pronòstic de creixement mundial al nivell més baix des de la crisi financera. L’organització preveu un augment del PIB del 2,9% per al 2019 i del 3% pel 2020 i destaca que és el més “fluix” de la darrera dècada. Uns pronòstics més febles “tant per a les economies avançades com les emergents”. “L’economia global s’ha tornat cada vegada més fràgil i incerta per la desacceleració i l’augment dels riscos”, apunta. L’OCDE diu que “l’escalada de conflictes comercials” està afectant la “confiança i la inversió”, però també creu que la incertesa política pot agreujar els riscos als mercats financers i repercutir en el creixement econòmic.

“Si continuen les restriccions comercials i la incertesa política pot haver-hi efectes adversos addicionals”, alerta el seu darrer informe.

A la zona euro, Alemanya ha sigut la més afectada per la revisió a la baixa en les previsions de creixement, ja que la seva economia està particularment exposada al declivi del comerç global.

Inversió pública

L’OCDE anima als governs a “renovar la inversió en infraestructures” i “promoure l’economia del futur” per frenar l’alentiment del creixement, aprofitant la baixada dels tipus d’interès actuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia