Economia

Les grans empreses gironines preveuen facturar un 7% més

El VII Estudi retributiu a les comarques de Girona també conclou que els sous dels directius han crescut un 5%

Un augment de mitjana d’un 7% en la facturació de la majoria de les grans empreses gironines en acabar el 2019, que ha arribat a uns 56 milions. Aquesta és una de les conclusions del VIII Estudi Retributiu realitzat a les comarques gironines per Marlex Human Capital i per encàrrec del Fòrum Carlemany. L’estudi s’ha fet gràcies a la col·laboració de 34 empreses gironines la majoria de les quals –un 85%– tenen un volum de 50 a 250 treballadors i de més de 250 treballadors. El treball també inclou una anàlisi de 6.647 persones que, majoritàriament –en un 70% de la mostra–, són del sector alimentari, metal·lúrgic i químic.

Altres conclusions de l’estudi també indiquen que la retribució mitjana global –fixa més variable– ponderada ha augmentat un 5,3% els últims tres anys i que en un 91% dels casos les empreses de la mostra apliquen retribució variable. En aquest sentit, els col·lectius que més se’n beneficien són els directius, els comandaments intermedis i els comercials. També destaca que un 65% de les empreses participants ofereixen retribució en espècie i els col·lectius que més se’n beneficien tornen a ser els directius, els comandaments intermedis i, en aquest cas, els perfils tècnics.

Pel que fa a la plantilla, un 85% d’aquestes empreses preveuen créixer o mantenir la plantilla el 2020 i, actualment, un 59% dels seus treballadors tenen una antiguitat superior als 6 anys, mentre que només un 9% dels representants tenen una antiguitat inferior a un any. Una altra de les característiques és que les empreses tenen dificultats per trobar perfils en l’àmbit d’enginyeria i TIC, seguit de perfils comercials. I que un 50% de les noves incorporacions provenen d’empreses de selecció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona