Economia

Foment alerta dels “riscos polítics” per a l’economia

La patronal exigeix l’entesa dels partits i l’aprovació de pressupostos al govern català i a l’espanyol per minimitzar l’afebliment de l’economia

Insisteix que Barcelona ha d’esdevenir ciutat global

La patronal Foment del Treball ha reclamat als partits polítics entesa i voluntat d’arribar a un acord polític que faci possible l’aprovació de pressupostos, tant a Catalunya com a Madrid. El secretari general adjunt i director del departament d’economia, Salvador Guillermo, recomanava que “davant d’un escenari de desacceleració econòmica internacional i local, cal eliminar febleses internes” i insistia que “per això, hauria de disposar-se de pressupostos tant a l’Estat com a la Generalitat i a l’Ajuntament de Barcelona”. “Els partits haurien de fugir d’un tacticisme a curt termini”, va reclamar. Foment considera que “la pròrroga pressupostària hauria de ser l’excepció i no la norma”, segons recull en el seu darrer informe de conjuntura, que fa un repàs de la situació econòmica fins al mes d’agost i que ahir es va presentar en roda de premsa.

En el document, l’entitat estima que “es moderarà el creixement de l’economia espanyola i catalana de cara al segon semestre, després d’un inici d’any millor del que s’esperava”. En aquest sentit, es preveu que el sector exterior funcioni pitjor pel nivell d’incertesa en l’escenari internacional, però que “la demanda interior continuarà sent l’impuls de l’economia, encara que la reducció del ritme de creació d’ocupació també l’afectarà més endavant”. Amb tot, Foment assegura que “no s’entreveu cap crisi propera en vista de les últimes dades”. “No veiem les orelles al llop, només estem en una situació de desacceleració i moderació del creixement”, va assegurar ahir Guillermo.

En el seu informe de conjuntura, la patronal també reclama un esforç a la societat civil i a les institucions locals per fer de Barcelona una de les ciutats globals més ben situades en l’àmbit mundial. “En el procés de globalització i de concentració del poder econòmic, no són gaires les ciutats que poden participar d’aquesta lliga de ciutats, però Barcelona hi pot tenir un paper rellevant”, assegura.

LA FRASE

No veiem les orelles al llop, només estem en una situació de desacceleració del creixement
Salvador Guillermo
SECRETARI GENERAL ADJUNT I DIRECTOR D’ECONOMIA DE FOMENT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia