Economia

TONI GARCIA

MEMBRE DE LA JUNTA D’APARTAMENTS TURÍSTICS ASSOCIACIÓ (ATA)

“Valorem el fet que Tossa ens hagi demanat ajuda”

L’entitat que aglutina els habitatges turístics legals es posa a disposició de l’Ajuntament per resoldre la problemàtica

És partidari de les inspeccions per detectar irregularitats en lloc de les prohibicions

L’Associació Turística d’Apartaments (ATA) aglutina els habitatges condicionats com a allotjament turístic i que disposen de tots els permisos corresponents. El membre de la seva junta directiva Toni Garcia explica la posició de l’entitat davant de la decisió de l’Ajuntament de Tossa de Mar d’establir una moratòria de mig any en la concessió de noves llicències.

S’esperaven una decisió com la que ha pres l’Ajuntament de Tossa?
No ens ho esperàvem, però és comprensible que un equip de govern nou vulgui veure en quina situació es troba el tema dels habitatges turístics.
Les xifres amb què treballa l’Ajuntament coincideixen amb les que tenen vostès?
Ells deuen ser conscients de la quantitat d’habitatges que tenen. Nosaltres només tenim coneixement dels que són legals. Entenem que ha de ser difícil saber els que estan en situació il·legal. En aquest sentit, nosaltres estem a disposició de l’Ajuntament per donar-los un cop de mà.
Estan d’acord amb la moratòria?
No podem estar d’acord amb una decisió que congeli la concessió de llicències. No obstant això, entenem que vulguin veure la situació abans d’atorgar més llicències i valorem el fet que sigui el primer ajuntament que ens demana ajuda i ens ofereixi treballar plegats. Això no va passar a Lloret. Ells [l’Ajuntament de Tossa] tenen clar quins són els actors que volem que les coses es facin correctament.
Quina sortida veuen a aquesta problemàtica?
Creiem que hi ha d’haver una activitat inspectora per detectar qui no ho està fent bé. Els que ho fan bé fan una activitat que queda integrada en l’economia local, que aporta beneficis. Si hi hagués una inspecció correcta, no hi hauria necessitat de prohibir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia