Economia

Els conreus de vinya i fruita dolça, afectats per la glaçada

Les gelades de dijous a la nit van afectar conreus de vinya a diversos municipis del Baix Empordà, com ara Calonge, on les temperatures van ser molt baixes. A l'Alt Empordà, en canvi, els conreus no van quedar afectats perquè va fer vent i això va impedir que glacés, segons Unió de Pagesos. Pel que fa a la fruita dolça, al Baix Empordà, i als cereals, a la Garrotxa, el Gironès, la Selva i el Pla de l'Estany, també van patir els efectes de les glaçades, tot i que “encara és massa aviat per fer una valoració”.

A la resta de Catalunya les gelades i la pluja de dijous a la nit van afectar de manera desigual els conreus de fruita dolça, vinya i cereals a gran part de les comarques. En la majoria dels casos “cal esperar per avaluar amb més dades la situació, tenint en compte que encara pot arribar a glaçar”. El sindicat demana al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació que faci una valoració ràpida i acurada dels danys per tal que la pagesia afectada “pugui ser indemnitzada de manera justa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia