Economia

turisme

mostra

Els 60 anys de càmping a Girona, en una mostra

Es va inaugurar ahir al castell de Calonge amb motiu del 40è aniversari de l'Associació de Càmpings de Girona

Recorrerà fins a l'octubre setze localitats gironines i també anirà a Barcelona

El castell de Calonge mostra des d'ahir l'exposició El càmping, un estil de vida, amb imatges inèdites de l'evolució dels més de 60 anys de càmping a les comarques gironines. La mostra està organitzada per l'Associació de Càmpings de Girona, amb motiu del 40 aniversari de l'entitat, que se celebra aquest 2017.

L'exposició recull els inicis del campisme a la demarcació, que se situen a l'any 1953, i dedica una atenció especial al càmping Costa Brava, de Sant Antoni de Calonge, que és el més antic de l'Estat espanyol en funcionament. És per aquest motiu que avui el president de l'associació, Miquel Gotanegra, farà entrega d'una insígnia d'or a l'establiment.

El càmping Costa Brava el va posar en marxa l'empresari Juan Farré juntament amb un altre establiment situat a la Fosca de Palamós que actualment està tancat. Avui dia el Costa Brava és un establiment familiar dirigit per la família Herranz-Colomer.

A banda de reflectir la gran evolució dels establiments fins a convertir-se en els grans parcs de vacances que són actualment, l'exposició també fa un recorregut per la trajectòria de l'entitat i recull la relació que han tingut sempre els càmpings gironins amb l'entorn i el paper que han fet en la preservació del territori. La mostra, que va inaugurar el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, inclou un total de 115 fotografies, algunes d'inèdites, distribuïdes en set originals mòduls amb forma de tenda de campanya.

Durant l'acte d'inauguració, al qual també van assistir l'alcalde de Calonge, Jordi Soler, i el president de l'associació, Miquel Gotanegra, es va fer un reconeixement als 75 càmpings que formen part de l'associació.

L'exposició serà itinerant i fins a l'octubre recorrerà disset localitats de la demarcació de Girona. La mostra també s'exposarà a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia