cultura

MÚSICA

Òpera per a tots els públics, aquest diumenge a Besalú

Una aula de cant barcelonina representarà a l'església de Sant Pere una versió reduïda de ‘L'Italiana in Algeri', de Rossini

No és habitual que es representi òpera fora dels circuits de lírica i que, a més, el muntatge l'interpretin estudiants de cant. I això no obstant, això és el que passarà aquest diumenge a les set de la tarda a l'església del monestir de Sant Pere. Es tracta de la versió de L'Italiana in Algeri, de Gioacchino Rossini, que ha fet l'Aula de Cant d'Àngels Busquets i Josep Maria Gironell, un centre d'ensenyament de joves i adults establert a Barcelona.

El que es podrà veure demà a Besalú és una Italiana reduïda a una hora de durada després de descartar els fragments recitats i algunes peces musicals. “N'hem conservat les àries, trios, duets i concertants més rellevants i, amb el suport d'un narrador, es manté l'estructura argumental”, va explicar ahir Àngels Busquets. “És molt accessible per a tots els públics”, va assegurar.

La partitura s'interpreta a piano, mentre que els actors cantants són vuit estudiants de l'aula, reforçats amb la mateixa Busquets. Gironell es cuida de la narració i de la interpretació al piano, mentre que Nèstor Rubé i Marisa Fernández signen l'escenografia i el vestuari, respectivament. L'entrada costa 5 euros.

El muntatge va néixer a principi d'aquest any com un exercici de fi de curs i, com que van quedar molt satisfets dels resultats, van decidir representar-lo amb públic. L'estrena es va fer a Balaguer aquest estiu. Després de portar-lo a Besalú, tenen previst representar-lo al Teatre Parroquial de Sarrià de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.