cultura

Països Catalans en dansa a Sant Esteve per Sant Jordi

Es tracta “d'una invitació a un viatge al cor dels Països Catalans” que el Grup Montgrí Dansa ha concebut, realitzat i produït

Representació el dissabte 21 d'abril al Théâtre de l'Étang de Sant Esteve.

L'espectacle Països Catalans en dansa perd el plural a la Catalunya Nord per convertir-se, a Sant Esteve del Monestir, en un singular Pays Catalan, en dansa. Aquest espectacle del Grup Mongrí Dansa es podrà veure, dins el marc de la celebració de Sant Jordi, el dissabte 21 d'abril al Théâtre de l'Étang de Sant Esteve.

Es tracta “d'un viatge a través dels territoris de parla catalana que es presenten al públic en tota la seva diversitat”. Des de l'Empordà al país valencià, passant per la Costa Brava i la Terra Alta, sense oblidar les illes Balears, aquest espectacle presenta les danses més populars i característiques dels Països Catalans. La durada de l'espectacle és d'1h20 sense interrupció i es composa de diferents parts que “permeten retrobar-nos amb aspectes ben coneguts. Es tracta d'un espectacle de dansa on es barregen la dansa popular i les exigències de l'art a l'escenari, conservant un esperit tradicional”.

Fundat el 1989

Sota la direcció artística i coreogràfica del nord-català Sebastià Vilanou les danses són obra de músics catalans com Max Havart, Jesús Ventura, Jordi Núñez, Lluís Moreno, Agustí Cohí o Joaquim Serra. El Grup Montgrí Dansa es va fundar l'any 1989 i avui dia és considerat un dels millors grups de dansa a Catalunya. La mitjana d'edat dels seus membres és d'uns 20 anys, la qual cosa fa d'aquest grup un dels més joves. El seu repertori inclou des de les danses tradicionals dels territoris de parla catalana fins a creacions coreogràfiques contemporànies. Des de la seva creació, ha optat per la presentació de les danses de manera espectacular, barrejant teatre i passos contemporanis. Amb el desig de “promoure i de fer descobrir i apreciar la cultura catalana a través de les danses tradicionals dels Països Catalans” el Grup fa unes vint representacions per temporada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.