Música

música

La Pegatina, Andrea Motis, The Tyets i La Nau, premis ARC 2022

La Balkan Paradise Orchestra, la Festa Major de Lleida i el Festival Jardins de Pedralbes també han estat reconeguts a la gala de Lleida

La Pegatina, Andrea Motis, la Balkan Paradise Orchestra, The Tyets i La Nau han estat els principals guardonats de la vintena edició dels premis ARC de la indústria musical del directe, que s’han atorgat en una gala aquesta nit a Lleida. La Pegatina ha guanyat el premi de millor gira d’artista d’autoria pròpia, la Balkan Paradise Orchestra ha aconseguit el guardó a la millor gira internacional i Andrea Motis ha estat guardonada com a millor gira d’artista o grup de jazz.

Els premis a les millors programacions musicals se’ls han emportat el Festival Jardins de Pedralbes i La Nau. En una gala que per primer cop s’ha celebrat fora de Barcelona, en concret a la Llotja de Lleida, també ha estat distingida la programació de la Festa Major de Maig d’aquesta ciutat. En l’apartat a l’artista o grup revelació, hi ha hagut un empat entre La Fúmiga i The Tyets. Els Premis ARC d’aquest any han comptat amb 43 nominats.

El premi a la millor gira de grup de versions o tributs ha estat per a Pelukass. D’altra banda, La Principal de la Bisbal ha estat escollida dins de la categoria d’orquestra o grup de ball i Reggae per Xics com a millor gira d’artista o grup per públic infantil o familiar. Els Premis ARC també han guardonat Esteban Linés per tota una trajectòria professional dins del periodisme musical.

La gala s’ha celebrat al teatre de la Llotja de Lleida i ha estat presentada per Ferran Aixalà. Segons l’organització, el canvi de seu s’ha fet amb la voluntat d’impulsar la descentralització i l’equiparació cultural del territori, així com per garantir a tota la societat l’accés per igual a la cultura. Durant la gala hi ha hagut actuacions de Macaco i Ebri Knight, i de nous talents de l’escena musical com Julieta i els lleidatans Sexenni.

Els Premis ARC arriben al seu 20è aniversari amb l’objectiu de continuar recolzant i promovent l’autoria i la creació musical feta a Catalunya i reconèixer els mèrits de tots els professionals, empreses i entitats vinculades al sector, així com dels mitjans de comunicació i institucions que han destacat durant la temporada.

Enguany, com a novetat, s’ha promogut de forma paral·lela als premis la 1a Jornada de Treball ProARC 2022 que ha esdevingut un punt de trobada entre els professionals i les empreses del sector amb els responsables tècnics i polítics de l’administració pública local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia