Cinema

Mia Hansen-Løve obre el Festival Inclús

La pel·lícula de Mia Hansen-Løve Una bonita mañana, que tracta sobre una malaltia neurodegenerativa i va ser seleccionada a Canes, i el testimoni de l’exfutbolista i entrenador Juan Carlos Unzué, diagnosticat d’ELA, obren avui al CaixaForum l’ Inclús , Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona. La programació de la desena edició inclou 27 films internacionals, entre documentals, llargmetratges i curts de ficció, que provenen de països com ara Israel, els Estats Units, França, el Regne Unit, Bèlgica, Irlanda i Espanya.

El festival, que s’allargarà fins al 5 de desembre, promou obres audiovisuals sobre la temàtica de diversitat funcional, amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat des d’un punt de vista diferent. Les obres seleccionades, que s’han escollit entre les 357 rebudes, han estat adaptades íntegrament per a persones amb discapacitat auditiva i visual, i disposaran de la presència d’intèrprets de llengua de signes.

Directors presents

Molts dels directors dels films presentaran les pel·lícules personalment. Estamos hechos para entendernos, dirigida per Pascal Elbé, tancarà el festival. Narra la història d’Antoine, un professor de 50 anys que descobreix que està perdent l’audició. Altres llargmetratges que es podran veure en el festival són el documental iranià Duchenne Boys, de Sohrab Kavir, protagonitzat per un home que vol formar un equip amb nois que tenen distròfia muscular; Yarik vive, de Màrius Riba Isart, sobre la història d’un noi de Sebastòpol en coma per un accident i la lluita de la seva família per salvar-lo, o ZEF, que també utilitza el format de documental per narrar la trobada entre un antic campió mundial de full-contact amb el lluitador que el va deixar en coma, 30 anys enrere.

El festival combinarà les projeccions presencials amb la programació emesa per televisió per La Xarxa de Televisions Locals de Catalunya i Betevé. Paral·lelament al concurs audiovisual, l’amb un jurat que atorga els premis, Inclús programa activitats adreçades a públics infantils i familiars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia