Música

Música en 38 municipis del Pirineu

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) inaugurarà divendres l’onzena edició, amb 55 concerts en 38 municipis pirinencs i un total de 21 propostes artístiques. Serà l’edició amb més concerts de la història del festival, que durarà fins al 21 d’agost, incorporarà cinc nous municipis en la seva xarxa de concerts –Ger (Cerdanya), Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa), Coll de Nargó (Alt Urgell), Gerri de la Sal (Pallars Sobirà) i Els Banys d’Arles (Vallespir)– i tindrà, amb quatre propostes, més presència que mai a la Catalunya del Nord. Les illes Balears seran enguany territori convidat amb la participació de Musica Alchemica interpretant La Bellezza (divendres a la Seu d’Urgell, l’endemà a Palaldà i diumenge a Puigcerdà, en l’arrencada del festival), Acadèmia 1830 amb La Música religiosa de J.S. Bach: Les cantates i l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca amb Pace Non Trovo: La força del barroc italià.

La principal novetat del FeMAP 2022, però, s’anomena Concerts amb Gust i és una iniciativa que enllaça música i gastronomia de proximitat, tot reivindicant una alimentació sostenible i posant al centre els petits productors i elaboradors de les comarques pirinenques.

Una Missa Regalis interpretada per Ensemble Lisboa 1740 sota la direcció de F. Miguel Jalôto clourà al castell de Mur, Borén i Camprodon el festival, que emfasitzarà també el seu costat social amb activitats com ara música a domicili, en què un quintet format al Conservatori de Música dels Pirineus actuarà en centres assistencials de municipis com la Seu d’Urgell, Tremp, Berga, Puigcerdà, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, i Camprodon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia