Música

The Garlic Phantoms, els excessos de la no inspiració

els cinemes Girona presenten ‘Esplendor y caida:The Garlic Phantoms’, un documental de 77 minuts de Juan Pérez-Fajardo sobre el grup efímer que omplia estadis amb un sol tema

Aquesta tarda, els cinemes Girona presenten Esplendor y caida:The Garlic Phantoms, un documental de 77 minuts de Juan Pérez-Fajardo. Definit per la premsa especialitzada com a “delirant”, el duet va tenir una vida efímera devorada per un excés d’egotisme. El seu comiat a un estadi de Madrid va tenir una assistència de gairebé vint mil persones.

El documental mimetitza els excessos de la banda i té com testimonis figures com ara MClan, Coque Malla, Luz Casal, Ramoncín i l’argentí Andrés Calamaro. El dos membres fundadors, Edu Molina i Alacrán Fajardo es van fer populars per un únic tema, que el productor Juan De Dios Martín va saber introduir pels canals adequats i enredar-los amb en una nova aventura, que no sabem si tornarà a reeixir... Quan els pregunten perquè va composar únicament un tema, Alacrán Fajardo respon: “Tots els grups es passen una vida a aconseguir allò que hem aconseguit nosaltres en una setmana. Han de fer desenes de cançons per intentar tenir un tema bo. I els pocs que ho aconsegueixen, fan concerts insuportables de gairebé dues hores perquè la gent es faci selfies i ballin a l’única que coneixen. Nosaltres els vam treure tot aquest marró al públic, vénen gaudeixen de la cançó que se saben de memòria i després a la barra a prendre tequila.”

Ara el grup està decidit al retorn i el documental pot ser un bon pretext per aconseguir-ho. Ganes i inspiració no els falten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia