Llibres

La poesia torna al claustre de la Mercè de Girona

La cinquena edició del cicle s’obre el 5 de juliol amb Jordi Boixaderas

L’actor Jordi Boixaderas i el músic multinstrumentista Miquel Jordà obriran el 5 de juliol la cinquena edició del cicle Poesia al claustre al centre cultural de la Mercè de Girona, que vol acostar la veu poètica al públic en un format invitador i refrescant. Amb Temps fràgils, Boixaderas i Jordà estrenaran la programació, el dimarts dia 5 a les 21 h, amb un recital basat en alguns dels poemes més intimistes de Miquel Desclot, Kirmen Uribe, Francesc Parcerisas, Josefa Contijoch, Emily Dickinson, Roc Casagran, Joan Margarit o Àngels Gregori.

La segona sessió, el 12 de juliol, portarà al claustre de la Mercè l’espectacle Vladivostok. Flors que hi foren, de la poeta Maria Cabrera i la pianista Irene Fontdevila, que parteix d’una sèrie de composicions musicals inspirades en els versos de La matinada clara (Accent editorial, 2009) i La ciutat cansada (Proa, 2017). Les mateixes autores el defineixen com un espectacle de “música incidental per a piano, amb unes bases electròniques mínimes que es posen al servei de la veu nua dels versos per realçar-los o contradir-los”. El cicle es tancarà el 19 de juliol amb El llibre de Marguerite, una sessió dedicada a Marguerite Porete (1250-1310), la mística medieval francesa que va morir a la foguera. L’actriu Gisela Figueras interpreta el paper d’aquesta autora que formava part de les beguines, les primeres comunitats lliures de dones, acompanyada per Cristina Alís a l’orgue portatiu i María de Mingo a la cítola medieval.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia