Cinema

Carme Ruscalleda i Raül Balam obren a Maó el Cooking Films

‘Camí lliure’, el documental que protagonitzen els dos xefs, inaugura la setena edició del certamen

Actors coneguts presentaran sessions de cinema en restaurants emblemàtics de Menorca

Carme Ruscalleda i el seu fill Raül Balam inauguraran avui a Maó el Cooking Films 2022 amb el documental Camí lliure, protagonitzat pels dos xefs. El festival, que se celebra entre avui i el 5 de juny, combina cinema i gastronomia en un programa de quatre sessions úniques en restaurants emblemàtics de l’illa. Les sessions seran presentades pels actors José Corbacho, Nicolás Coronado i Ruth Llopis.

Les arrels gastronòmiques, el patrimoni alimentari i la figura dels cuiners són els eixos dels curtmetratges i llargs de la programació, que inclou una desena d’actes amb títols com els documentals Basajaun i La receta del equilibrio, els film de ficció francesos El brindis i Delicioso, el danès Un bocado exquisito o el darrer film de Benito Zambrano, Pan de limón con semillas de amapola, rodat a Mallorca.

Les diferents seus del certamen es troben a poblacions com Ciutadella, Maó o Sant Lluís, i permetran al públic visitar espais singulars a tota l’illa, com el jaciment de Torralba d’en Salort o Can Xeixa, un dels últims forns de llenya de l’illa. El teixit gastronòmic menorquí serà protagonista del Cooking Pro, amb tres documentals amb col·loquis a la tarda al cinema Ocimax de Maó. El producte local menorquí serà el protagonista absolut dels seus menús i les degustacions del certamen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia