Cultura popular

DIABLES

Satanàs tornarà a cremar-ho tot

A les colles de diables, com a la resta d’entitats compromeses amb la cultura popular, es detecta una mica de rovell després de dos anys d’aturada forçosa de l’activitat, però també que “s’està recuperant la normalitat prèvia a les restriccions de la pandèmia”. Pep Enric, president de la Federació de Diables de Catalunya, apunta unes previsions optimistes, tot i que “les colles han quedat una mica tocades” després de la paralització que es va engegar el 2019 i que ha provocat “un cert refredament”. Un fred que no durarà gaire en els actors més roents de la cultura popular catalana. I és que el 14 de maig ja es va fer el Concurs d’Enceses a Sant Pere de Ribes, on van ser presents el cent per cent de les colles habituals, amb tot l’entusiasme i amb un gran èxit de públic, fins i tot més que abans del 2019, recorda Enric, perquè la gent “tenia moltes ganes de tornar a viure aquesta festa popular”. “Ho van donar tot –assegura– però sí que van fer notar que els havien calgut més assajos previs.” I és que, tal com recorda el president de la Federació de Diables, en entitats com les seves “la relació humana, la proximitat i el contacte són l’essència de la festa”.

Ara una de les feines és oblidar la travessa del desert dels últims anys i revifar sobretot les colles infantils: “Hem de recuperar la canalla, perquè, afortunadament, hi ha relleu”, conclou Enric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia