Còmic

40 anys de vinyetes

El Saló del Còmic de Barcelona celebrarà aquest cap de setmana el seu 40è aniversari intentant recuperar les xifres prepandèmiques

Jacques Tardi, Peter Bagge, Brecht Evens i Kat Leyh, entre les estrelles internacionals
Hi haurà una exposició sobre Gallardo, que també donarà nom al premi a l’autor revelació

Com tantes altres coses, torna també el Saló Internacional del Còmic de Barcelona o Còmic Barcelona, després de dues edicions virtuals, i ho farà aquest cap de setmana, de divendres a diumenge, a les instal·lacions de Fira de Barcelona a Montjuïc, on tindrà lloc la 40a edició. La directora general de Ficomic, Meritxell Puig, va presentar ahir aquesta edició especial, afirmant que el saló espera mantenir les xifres prepandèmiques i, per tant, espera rebre uns 118.000 visitants. Uns 200 expositors repartits en 48.000 metres quadrats i més d’un centenar d’autors nacionals i internacionals completen les xifres d’un saló que celebrarà els seus 40 anys amb una exposició i també recordarà Miguel Gallardo amb una altra mostra. Gallardo, que va ser l’autor del primer cartell del saló, el 1981, també ha estat homenatjat posant el seu nom, a partir d’ara, al premi a l’autor o autora revelació. Els guardons del saló, que inclouen també els premis a la millor obra estatal i estrangera, al millor fanzín i al millor còmic infantil i juvenil, a més del Gran Premi Còmic Barcelona, es lliuraran divendres, a les 12 del migdia, a l’auditori del Palau 5. Una de les novetats d’aquest any és la secció Comic Fantasy, dedicada als jocs de rol, amb diverses taules rodones, una exposició i sobretot un espai per fer-hi unes partides.

Una estàtua per a Ibáñez

L’estàtua que habitualment s’instal·la a la plaça Univers durant el Comic Barcelona i el Manga Barcelona estarà dedicada en aquesta ocasió a Francisco Ibáñez i, més concretament, a la seva creació més immortal, Mortadel·lo i Filemó, per iniciativa conjunta del saló, Bruguera i Ecovidrio. Es tracta d’una escultura de vidre reciclat, relacionada amb l’última aventura dels agents secrets de la T.I.A., El cambio climático.

Els autors estatals ja confirmats en aquesta edició són Paco Roca, Miguel Ángel Martín, Álvaro Ortiz, Ana Penyas, Borja González, Cristina Durán, David Muñoz, Diana Franco, Diego Salgado, Elisa McCausland, Elisabeth Karin, Emma Ríos, Fermín Solís, Fran Galán, Irene Márquez, José Luis Ágreda, Laia Ferraté, Laura Pérez, Lola Lorente, Magius, Manuel Álvarez, Mayte Alvarado, Miguel Ángel Giner, Paco Alcázar, Pedro Mañas, Raquel Riba Rossy, Santiago Sequeiros, Sara Soler, Stelladia, Teresa Valero i la terrassenca Aroha Travé (Carne de cañón, La Cúpula), Premi Còmic Barcelona 2021 a l’autora revelació, a la qual el saló també dedicarà una exposició.

Els convidats internacionals són els argentins Agustina Guerrero i Darío Adanti, els belgues Benoît Feroumont i Brecht Evens, els francesos Jacques Tardi i Jérôme Lereculey, el britànic John Allison, els nord-americans Kat Leyh, Peter Bagge i Sara Varon, la txeca Katerina Cupova, l’italià Manuele Fior, l’alemanya Nora Krug i el xilè Ricardo Martínez.

El saló també inclou la secció Fanzone, per als seguidors de Star Wars, Star Trek, etc., amb una àrea de softcombat; les projeccions del cicle Comic vision; la Cosplay Zone, amb una gran desfilada, el dissabte; l’espai Comic Kids, amb activitats per a nens i nenes de 5 a 12 anys, i el Comic Pro: jornades professionals, mercat de drets i revisió de portfolios, perquè els autors puguin mostrar la seva obra a editorials nacionals i estrangeres. Còmic Barcelona obrirà de 10 h a 20 h i l’entrada costa 12 euros –10 si es compra al web fins demà–, amb diversos descomptes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia