Arts escèniques

El Trapezi torna a enlairar-se

La 26a edició de la Fira Internacional de Circ de Catalunya portarà a Reus una vintena d’espectacles

De l’11 al 15 de maig, s’han programat més de seixanta representacions per tota la ciutat

De l’11 al 15 de maig, Reus tornarà a convertir-se en l’epicentre del món del circ, amb la 26a edició del Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, que ha programat més d’una seixantena de representacions d’una vintena llarga d’espectacles nacionals i internacionals. Presentada aquest matí al Palau Marc de Barcelona pel seu director artístic, Leandro Mendoza, acompanyat per representants de la Generalitat i de l’Ajuntament i la Diputació de Tarragona, el Trapezi 2022 oferirà “una programació que vol ser un reflex del talent del circ contemporani actual”, amb companyies provinents de diferents països com el Canadà, França o el Brasil. El cartell d’aquesta 26a edició ha estat creat per la il·lustradora Alba Domingo (Riudoms, 1989).

En el programa del Trapezi , destaquen Barcode Circus Company, Les P’tits Bras o Yldor Llach. Aquesta companyia catalana estrenarà a Reus L’Y-Ànsia per volar, un espectacle per a tots els públics que ha estat coproduïda per Trapezi i que explica una història màgica, carregada de poesia visual, que ha estat inspirada en Brossa i Duchamp.

La companyia Manolo Alcántara, Premio Nacional de Circo 2021 del Ministeri de Cultura, estrenarà Maña, un espectacle-instal·lació sense text, configurat a partir de la construcció d’un arc gegant fet amb caixes molt pesants.

Des de Mont-real arribarà la Barcode Circus Company, que presentarà a Reus el seu espectacle Sweat & Ink, que porta als límits el circ contemporani i que la companyia canadenca estrena a Catalunya. És una exploració de la memòria i les relacions a través de la metàfora acrobàtica.

Un dels actes més destacats serà, com sempre, el Cabaret, que es mantindrà a la carpa de la plaça Anton Borrell. Aquest espectacle de circ contemporani de gran format i producció de Trapezi, sota la direcció de Marta Sitjà i presentat per Mama Calypso i Lolo Fernández, fusiona gran diversitat de tècniques circenses com ara trapezi, malabars, bàscula coreana, barra russa i l’acrodansa. En el Cabaret, hi participaran Cirque Barcode, Graziella Galan, Les Tripotes, INO Kollektiv, Aleksandra Savina, Pablo Molina, Duo Requiém, Col·lectiu MUR, Cironautes i Cia Vetus Venustas.

D’altra banda, la companyia INO Kollektiv portarà a Reus INO, un espectacle interpretat per set dones que a través del circ reflexionen sobre el pes de les dones en aquest món. La clausura anirà a càrrec de la companyia francesa Les P’tits Bras i el seu espectacle Bruits de coulisses a la plaça Mercadal, on els espectadors viatjaran a l’època barroca a través d’acrobàcies aèries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia