Cinema

‘West Side Story’ i ‘El poder del perro ’ triomfen en els Globus d’Or

La pel·lícula d’Spielberg i el film de Netflix són dues de les grans triomfadores de l’edició més trista i irrellevant dels premis, boicotejats pel món del cinema i la televisió

Amb el món del cinema i la televisió en contra, els Globus d’Or, que atorga l’Associació de Premsa Estrangera de Hollywood (HFPA), han celebrat aquesta matinada la seva edició més trista i irrellevant amb un acte sense estrelles de Hollywood ni transmissió televisiva que han coronat el film de Netflix El poder del perro i la nova West Side Story de Steven Spielberg. En la categoria de sèrie de televisió, s’ha imposat Succession. d’HBO.

Enredats en nombroses acusacions de falta de diversitat i corrupció i sota l’ombra del boicot de la indústria de la petita i la gran pantalla, els Globus d’Or s’han celebrat a l’hotel Beverly Hilton de Los Angeles, amb un petit acte privat a porta tancada. Només hi han assistit alguns membres de l’associació de la premsa estrangera i alguns altres pocs convidats.

Aquests atípics Globus d’Or s’han anat anunciant en directe a través de les xarxes socials i en un comunicat de premsa quan ha acabat l’acte.

Al marge de la polèmica, les dues grans guanyadores de la nit han estat el western de Netflix El poder del perro i la nova mira da de West Side Story d’ Steven Spielberg.

El poder del perro s’ha emportat els premis a millor pel·lícula dramàtica, millor direcció per a Jen Campion i millor actor de repartiment per a Kodi Smit-McPhee.

Per la seva banda, West Side Story també s’ha endut tres guardons: a la millor pel·lícula de comèdia o musical, millor actriu per a Rachel Zegler i millor actriu de repartiment per a Ariana DeBose.

Will Smith ha desbancat Javier Bardem (Being the Ricardos) com a millor actor en film dramàtic per King Richard. Nicole Kidman ha guanyat al premi la millor actriuper Being the Ricardos.

Andrew Garfield ha aconseguit el premi a millor actor d’una pel·lícula de comèdia o musical per “tick, tick...BOOM!”.

El film de Disney Encanto ha guanyat a la millor pel·lícula d’animació.

I la japonesa Drive My Car, de Ryûsuke Hamaguchi, ha rebut el premi al millor llargmetratge en llengua no anglesa, desbancant Madres paralelas de Pedro Almodóvar.

Pel que fa a la televisió, Succession s’ha imposat en les categories de drama amb tres estatuetes: millor sèrie dramàtica, millor actor (Jeremy Strong) i millor actriu de repartiment (Sarah Snook).

Michaela Jaé Rodriguez ha aconseguit el Globus d’Or a la millor actriu d’una sèrie dramàtica per Pose, també d’HBO.

Per la seva banda, Hacks. s’ha coronat com a millor sèrie de comèdia o musical i el seu protagonista Jean Smart s’ha endut a més el reconeixement a la millor actriu.

Jason Sudeikis ha estat distingit com a millor actor d’una sèrie de comèdia o musical per Ted Lasso.

El Joc del Calamar ha rebut només premi, per a l’actor O Yeong, el senyor gran de la sèrie, com a millor actor de repartiment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia