Llibres

Després del coma

Marc Moreno publica el ‘thriller’ psicològic ‘Després de la vergonya’

L’editor i novel·lista Marc Moreno presenta el seu sisè títol en solitari, Després de la vergonya (Llibres del Delicte), en què un jove, el mateix dia que comunica a la seva parella –amb qui té un fill– que la deixa per una altra dona, és atropellat per un cotxe. Desperta del coma quatre anys després i res és com era. Això farà que “intenti descobrir què va passar aquella nit i per què ha desaparegut la gent que formava part de la seva vida fins a aquell moment: l’exdona, el fill i la dona de qui estava enamorat. Només es mantenen els pares, al costat del seu llit”, explica l’autor.

Com en altres obres de Moreno, hi ha relacions de parella complicades, custòdia de fills pel mig i ambients hospitalaris. “Els escriptors ens escrivim a nosaltres mateixos, les nostres obsessions. La meva vida s’ha mogut els últims anys fent equilibris entre problemes de salut, hospitals i temes de custòdia de la meva filla, i quan tens el cervell ocupat per qüestions tan vitals, a l’hora de posar-te a escriure gairebé no pots concentrar-te en altres temes”, explica Moreno. A més de com condiciona tenir un accident greu i la necessitat de poder exercir de pare, altres temes són “la importància de la família, la soledat, el suïcidi i d’altres de més socials, com els desnonaments, la violència i la vellesa”.

És un text molt dialogat. “La literatura ha de ser entretinguda, perquè el lector hi dedica el seu temps lliure i no podem caure en el parany d’associar l’avorriment amb la qualitat literària.” “A Després de la vergonya he volgut fer un thriller més lent, més psicològic i introspectiu, en què la importància de la narració és al cervell del protagonista; és una història que es desenvolupa des dels pensaments cap a l’acció.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia