Cinema

Obrint camí a les sales

El Bcn Film Fest prepara una edició presencial, entre el 15 i el 23 d’abril, amb entrades a 2,90 euros i la voluntat d’animar l’exhibició

“Farem de motor i contribuirem a recuperar la rutina d’anar als cinemes”

Un festival de cinema 100% presencial, amb pel·lícules protagonitzades per estrelles com Isabelle Huppert, Naomi Watts i Sigourney Weaver, i convidats majoritàriament del país. A falta de poc més de dos mesos, el Bcn Film Festival-Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi va avançar ahir les seves intencions per a la que serà ja la cinquena edició i va expressar el seu desig de tornar a obrir camí, com l’any passat, en la normalització de l’exhibició cinematogràfica, tan trasbalsada per la pandèmia.

El festival torna als cinemes Verdi de Barcelona i a les dates habituals, del 15 al 23 d’abril, després que l’any passat s’ajornés al juny per la pandèmia. Conxita Casanovas, directora del Bcn Film Fest, va destacar ahir en roda de premsa la importància d’aquesta edició: “En primer lloc, perquè esperem confirmar que el festival continua creixent de manera rigorosa, saludable i valent. La segona cosa important és que farem de motor i contribuirem que els espectadors recuperin la rutina cinematogràfica i la confiança en les sales.”

Per complir aquests objectius, oferiran entrades a 2,90 euros i una programació atractiva, amb pel·lícules relacionades amb la literatura i la història com Penguin bloom, film australià amb Naomi Watts; Mamá María, producció francesa amb Isabelle Huppert; Pequeño país, també francesa, amb Jean-Paul Rouve; Sueños de una escritora en Nueva York (My Salinger year), dirigida per Philippe Falardeau i protagonitzada per Margaret Qualley i Sigourney Weaver, i La mujer del espía, de Kiyosi Kurosawa. Tots aquests films aniran a la secció oficial competitiva. Conxita Casanovas reconeixia que “ha estat complicat fer la programació”, per la pandèmia, “però és variada i atractiva per al públic”.

En la programació destaca també un complet cicle sobre Charles Chaplin, amb motiu del centenari d’El chico. El cartell de l’edició es basa en aquest film. Hi haurà també una secció de cinema japonès i una important presència de films catalans i espanyols. La majoria de convidats seran del país, perquè la mobilitat es preveu que estarà molt limitada. Tot i així, s’espera l’assistència de Carmen Chaplin, neta de l’intèrpret de Charlot, i del cineasta danès Nicolas Winding Refn.

El jurat oficial estarà presidit per Mario Gas i en formaran part l’actriu Laia Marull i el director Jaume Balagueró. L’organització espera igualar o superar els 10.000 espectadors de l’edició de l’any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia