cultura

Cultura

Festival

Bon cinema fet amb pocs recursos

Calella estrena el primer festival de films ‘low-cost', que vol ser un referent

Els premis es complementen amb tallers i cicles

La vinculació de Calella amb el cinema no és nova. El veterà i consolidat Festimatge, les recordades i enyorades projeccions a la Sala Mozart o el rodatge recent de 100 metros amb Dani Rovira com a protagonista són alguns dels exemples que mostren que la ciutat i el setè art han tingut una relació profitosa. Per tant, la proposta de l'Associació Rosebud d'Amants del Cinema, amb el suport explícit de l'Ajuntament i de l'Associació Turística de Calella (ATC), de posar en marxa la primera edició del Calella Film Festival arriba en un moment dolç. El festival pretén ser l'aparador, i arribar a esdevenir tot un referent, dels bons films fets per directors amb talent però amb pocs recursos i que, malauradament, no poden competir en igualtat de condicions amb les produccions que no tenen problemes de liquiditat. El certamen, tal com ha recordat el director del festival, Jonathan Ruiz, tindrà tres seccions competitives. “Hem rebut més d'un centenar de films per a la secció principal del Low Cost, de les quals se n'ha fet una selecció que es projectarà a la Sala Mozart, a l'antic Ajuntament i a la guingueta Xiri9 de la platja”, exposa. Les dues altres categories corresponen als premis Rosebud, en què competiran aquells films que no han estat seleccionats en el Low Cost, i el Límit 48 Hores, en què, com el seu nom indica, es poden presentar curtmetratges enregistrats i editats en només dos dies. El 13 de juliol s'anunciaran les pautes per participar-hi i el dia 15 s'haurà d'entregar el film al jurat.

El programa del festival va més enllà i també inclou tallers d'iniciació al cinema, classes de cinema per a espectadors, una festa zombi, projeccions de pel·lícules a la fresca i també diversos cicles que pretenen atraure el major nombre d'espectadors amb títols com els ja clàssics Regreso al futuro o Gremlins, o la innegable picada d'ullet per l'època de l'any i per a una destinació turística com és Calella, que es farà amb el passi de Tiburón a la platja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona