cultura

Cultura

Imatges amb segell d'or

El Festimatge 2016 es tanca avui a Calella amb una edició de rècord de participants, tant en fotografia com en curtmetratge

Els organitzadors en destaquen el renom internacional

Les portes del Festimatge 2016 es tancaran avui amb la gala final, en què s'entregaran els Premis d'Honor del Festival, els Trofeus Torretes de Fotografia i Curtmetratge i també es donaran a conèixer els guanyadors del concurs de fotografia a Instagram #festimatge16. Serà el moment de veure totes les fotografies guardonades i el film guanyador del Trofeu Torretes de Curtmetratges. És un colofó de luxe per a una edició especial que coincideix amb el cinquantè aniversari –les bodes d'or– de l'entitat organitzadora, Fotofilm. Aquest ha estat un cap de setmana intens per a la secció del cinema pel que fa a activitats, especialment per la projecció –ahir– del primer film recuperat per la secció 9,5 de Fotofilm en el marc de l'acord que tenen amb l'entitat Cinema Rescat. Es tracta de la pel·lícula muda de l'any 1935 Un pantalón para dos, de Miquel Iglesias i Bonns, que va estar acompanyada al piano per Pau Pereira. També hi va haver la projecció dels films en format 9,5 que participen en el concurs de Cinema 9,5. Prèviament, ahir al matí hi va haver el Mercat del Col·leccionista, situat a l'hotel Bernat II.

El festival, que ja ha complert onze anys, en aquesta edició ha assolit unes xifres d'infart: un total de 5.650 fotografies a concurs, de les quals se n'exposen més de 800, i 635 curtmetratges presentats, dels quals 102 s'han pogut projectar durant el certamen. En el camp de les fotografies, a tall d'anècdota, dels 548 autors d'arreu del món que hi participen, 100 són de la Xina. Com és habitual, durant aquestes setmanes també hi ha hagut temps pels tallers específics i les exposicions, en què destaca Foto-Film Calella, 50 anys creant imatges un recorregut nostàlgic per la història i l'evolució de la ciutat tal com ha estat captada pels membres de l'entitat. A l'espera de conèixer els guanyadors de les diverses categories, el certamen ja ha tingut la complicitat de més de 1.600 persones que han visitat totes les mostres exposades durant gairebé un mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona