cultura

Vimbodí i Poblet celebra el segon Vitrum, la festa dedicada al vidre artesà

Vimbodí i Poblet obre avui la segona edició de la Festa del Vidre Artesà, Vitrum, amb les primeres demostracions en directe de vidre bufat, que aniran a càrrec de destacats mestres de Catalunya i del País Valencià. Fins diumenge, s'han previst una cinquantena d'actes populars i festius relacionats amb la tradició vidriera d'aquest municipi de la Conca de Barberà.

El programa inclou el mercat del vidre, amb parades de venda i demostració de diferents tècniques com ara la vitrofusió, vitralls, joieria o pintura sobre vidre, així com de productes alimentaris. Tampoc no hi faltarà el concurs de beure amb porró amb estil, un acte que va tenir molta acceptació en l'edició passada i al qual enguany se suma el de beure amb càntir.

Música interpretada amb instruments de vidre, l'esmorzar i vermut popular, les visites guiades al Museu i Forn del Vidre o els tallers infantils són altres activitats, així com l'exposició de sifons antics del museu de l'empresa lleidatana de begudes La Flor de Vimbodí. Enguany també es repeteix l'activitat Abraça't, que tindrà com a escenari el carrer de les Abraçades, que amb 91 centímetres és dels més estrets de l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia