cultura

TEMPORADa ALTA 2015

xavier castillón

Música a escena

Ute Lemper, Niña Pastori, Els Pets, Vinicio Capossela i Jose Domingo actuaran al festival

La programació musical de Temporada Alta és com les postres del gran tiberi teatral del festival: un complement coherent i indispensable, en la línia cada vegada més oberta dels principals festivals europeus d'arts escèniques. La 24a edició del festival gironí inclou 29 espectacles en què la música té un pes important, una desena dels quals són concerts protagonitzats per intèrprets tan variats com ara Ute Lemper, Els Pets, Niña Pastori, Adrià Puntí, Sílvia Pérez Cruz, Jose Domingo, Maria Rodés, Vinicio Capossela amb la col·laboració de Cabo San Roque, i la parella artística formada per Fabiola Toupin i Alfonso de Vilallonga a Décalage. A més, destaca la col·laboració entre Albert Pla, Fermin Muguruza i Refree, en un projecte tan inclassificable com ara Guerra, combinació única de música, teatre, vídeo i efectes “multimerda”, que es podrà veure el 24 d'octubre a l'Auditori de Girona, escenari principal de l'oferta musical del festival.

La cantant i actriu alemanya Ute Lemper (Münster, 1963) tornarà per quarta vegada a Temporada Alta per presentar-hi Last tango in Berlin, el 8 de novembre al Teatre Municipal de Girona. Aquesta gran dama de l'escena, hereva de la tradició berlinesa del cabaret, combina en aquest últim tango el llegat de Bertolt Brecht i Kurt Weill amb el de Jacques Brel i Édith Piaf, per travessar tot seguit l'Atlàntic i arribar també a Astor Piazzolla i als poemes d'amor de Pablo Neruda, als quals ha dedicat el seu últim disc, Forever.

Piaf i Brel també són alguns dels referents que la quebequesa Fabiola Toupin i el barceloní Alfonso de Vilallonga utilitzaran en el seu Décalage, tot un homenatge a la cançó francesa que arribarà el 31 d'octubre al Teatre de Salt.

L'apartat internacional inclou també l'italià Vinicio Capossela, brillant cantautor i multiinstrumentista sense fronteres estilístiques conegudes que celebrarà el 25è aniversari del seu disc de debut, All'una e trentacinque circa, amb la col·laboració del grup experimental barceloní Cabo San Roque, en un concert que tindrà lloc el 25 d'octubre a l'Auditori.

Els Pets també estan d'aniversari: per celebrar els seus 30 anys de trajectòria com un dels grups fonamentals del rock català, el grup de Constantí ha preparat el concert #Trespuntzero de cambra, en el qual repassarà alguns dels seus clàssics amb el suport instrumental de la Petita Gran Orquestra, el 4 d'octubre a l'Auditori.

Un any després d'omplir la sala simfònica de l'Auditori, la cantant gaditana Niña Pastori hi tornarà el 6 de novembre per presentar el seu últim treball, Ámame como soy, que ha estat definit com un disc alegre amb aires llatins i flamencs. Previsiblement, un nou triomf a Girona.

La cantautora catalana Maria Rodés ha fet una interessant incursió en un món aparentment tan aliè a ella i a la seva estètica habitual com ara la cançó espanyola, amb el disc Maria canta copla: un repertori ideal per degustar en un espai íntim com ara la sala La Planeta, on actuarà el 7 de novembre. També mira al sud però d'una altra manera el gironí Jose Domingo, intèrpret apassionat que ha incorporat al seu rock d'autor sonoritats flamenques i altres ingredients secrets que converteixen el seu últim disc, Almería, en tota una experiència que guanya punts en directe, com es podrà comprovar el 20 de novembre a l'Auditori.


Una tria de grans propostes musicals ‘km 0'

La clau de Puntí

El músic saltenc Adrià Puntí estrenarà el 17 d'octubre a l'Auditori de Girona el seu disc més esperat, ‘La clau de girar el taller'.

Sílvia amb cordes

La palafrugellenca Sílvia Pérez Cruz actuarà el 8 de desembre a l'Auditori amb un quartet de corda clàssic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona