cultura

Cultura popular

Els sis ja són al sac

Els Castellers de l'Alt Maresme aconsegueixen l'última estructura de sis que els quedava

També van descarregar el quatre de set

Una plaça curulla de gent, un espai que els va veure néixer oficialment l'abril del 2014 i la confiança de moltes hores d'assajos. Els astres es van alinear dissabte a la tarda a Calella perquè els Castellers de l'Alt Maresme afegissin una nova i joiosa pàgina a la seva història recent. Els de la camisa maduixa, els Maduixots, van assolir, no sense esforços, els dos reptes que feia setmanes que tenien al cap: aconseguir la darrera de les estructures de sis que se'ls resistia, el complicat nou de sis, i descarregar el quatre de set, que només havien aconseguit l'any passat. Davant un públic entregat i conscient de la importància del moment, els membres de la colla, que provenen de sis municipis del nord del Maresme i de Blanes, a la Selva, van afrontar en primera ronda l'estructura de set que se'ls resistia des de feia mesos i que dissabte van aconseguir per tercera vegada en la seva trajectòria –les dues primeres van ser el 2014–. El cap de colla dels Maduixots, Marc Ruiz, estava eufòric per l'actuació dels membres de la colla. “En teníem moltes ganes i finalment hem trencat la mala sort que ens perseguia aquest any”, va destacar.

Tot i això, el repte principal del grup arribaria en segona ronda, quan van entomar l'estructura de sis més difícil que mai fins ara havien portat a plaça. “El nou de sis et demana molta gent i és molt complex, perquè són diferents castells en un. Però era el nostre dia, i així ho vam demostrar amb l'ajuda de més de cent persones”, va afirmar eufòric. Carregar i descarregar aquest castell significa per als Castellers de l'Alt Maresme haver superat el nivell dels sis pisos i encarar amb més ganes les noves estructures de set. “Des que vam començar ja acumulem 150 castells descarregats”, indica Ruiz, que recorda que, per arribar a ser una colla de set, la normativa especifica que s'han de descarregar dotze castells d'aquesta altura en un període no superior de tres anys. “Ja només ens en queden nou”, comenta.

Els Maduixots van estar molt ben acompanyats pels Minyons de Terrassa i els Xics de Granollers. Els primers van deixar bocabadat el públic amb un castell, el tres de nou amb folre, que va consolidar la plaça de Calella com a plaça de nou. Prèviament a l'actuació es van descobrir dues plaques commemoratives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona
festival

Un segon maig amb la força de la paraula

barcelona
la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA
saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

SANT GREGORI
Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro
arts escèniques i música

El Límbic atrau 21.000 persones a Santa Coloma de Gramenet

barcelona