Tiana projecta un gran equipament cultural a l'antic escorxador

El disseny també inclou una plaça

Els tres edificis de l'antic escorxador remodelats, dos mòduls de nova construcció més i una gran plaça constitueixen la primera fase del projecte del futur centre cívic i cultural de Tiana (CCCT). L'espai, situat al bell mig del poble –al final del carrer Josep París–, es convertirà en un nou punt d'atracció per a l'activitat cívica, social i cultural de la vila. La idea del consistori és encabir tota l'oferta formativa per tal que sigui un punt de trobada per als tianencs de totes les edats. «Es tracta de concentrar tota l'activitat cultural i cívica de la vila, perquè volem que el CCCT sigui un centre on puguin relacionar-se totes les generacions del poble», apunta l'alcalde, Emili Muñoz (Gent pel Progrés).

L'Ajuntament ja ha enviat a la Generalitat de Catalunya –que subvenciona el 60% del projecte– les línies bàsiques del futur complex, que ha desenvolupat el despatx d'arquitectes Alonso i Balaguer. Amb el requisit imprescindible de «conservar la imatge i el record simbòlic de l'escorxador», el projecte recupera els tres edificis originaris (uns 110 m² aproximadament), que remodelats i modernitzats es convertiran en aules de formació artística, sales d'assaig musical i una ludoteca. «Hi ha una demanda important de sales de creació musical. Amb el nou equipament podrem donar resposta a moltes més demandes culturals», diu Muñoz.

La proposta també inclou dos espais més nous, que se situaran annexos a dos dels antics edificis. La construcció d'una gran plaça –«que serà un punt de trobada per a tots els tianencs», apunta l'alcalde– completarà aquest ambiciós projecte.

«Picar portes»

La Generalitat aportarà 471.000 euros, diners que arribaran el 2010. La resta s'haurà d'aconseguir demanant a les altres administracions, tal com admet l'alcalde: «Haurem de picar portes.» El calendari no està tancat, però l'Ajuntament ha d'enviar a la Generalitat el projecte executiu abans d'acabar l'any. Després s'haurà de fer l'adjudicació i és possible que el primer trimestre de l'any que ve pugui començar l'obra.

Trasllat d'espais

L'Ajuntament vol fer del nou centre cívic i cultural de Tiana el focus cultural del poble. Per això ja ha decidit que desplegarà una segona fase del projecte en què es podran encabir més sales per a la formació i el desenvolupament cultural de la vila. La idea del consistori és buidar una parcel·la de terra d'uns 10 metres de profunditat al mig de la futura plaça –que neix de la prolongació del carrer Josep París–, crear un accés subterrani amb escales i encaixar-hi un nou edifici amb sales per a activitats culturals. Segons explica l'alcalde, Emili Muñoz (Gent), a tots dos costats de les escales hi hauria «més equipaments», que permetrien traslladar alguns dels serveis cívics i culturals que ara es fan a altres espais de la vila i pels quals l'Ajuntament paga un lloguer. El casal de joves del poble o l'Agrupament Escolta Roger de Flor anirien a parar a aquest nou edifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.